13.6.21

Δεν είναι ριάλιτι, είναι ποδόσφαιρο...



Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να απογοητεύει τους τηλεθεατές στην πρώτη του εμπειρία μετάδοσης του Euro2020.

**Η επανάληψη του πλάνου με την κατάρρευση του παίκτη της Δανίας Κριστιάν Έρικσεν, αποκάλυψε... τη διαφορά μεταξύ ενός φορέα που αναζητάει το κέρδος όπως είναι ο ΑΝΤ1, χωρίς να έχει κουλτούρα αθλητικών μεταδόσεων για το πως μπορεί να προστατευεί ο παίκτης και το άθλημα.

**Η αμηχανία των σχολιαστών δημοσιογράφων ήταν το λιγότερο. Το γεγονός επίσης, πως δεν, σε εγρήγορση ο ενημερωτικός τομέας για να καλύψει το κενό, φανέρωσε τις τεράστις διαφορές, ανάμεσα σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο και τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία της ΕΡΤ στον τομέα του ζωντανού αθλητικού προγράμματος.

**Ακόμη, το σεξιστικού περιεχομένου 5λεπτο για τις γυναίκες και το ποδόσφαιρο έρχεται από την παλαιολιθική εποχή του γέλιου προκαλώντας θυμηδία, σε ένα πρόγραμμα που συνοδεύεται από χορηγούς.

**H UEFA οφείλει να δει τα σφάλματα που έχουν ήδη γίνει και πλήττουν την εικόνα της διοργάνωσης.

**Και μπορεί τα “σούπερ” να ήρθαν με καθυστέρηση μιας μέρας και να ξέφυγε ο ΑΝΤ1 από την εποχή του 1990, αλλά όταν ο θεατής στην σημερινή εποχή αγοράζει έξυπνες τηλεοπτικές συσκευές και βλέπει αυτή την ένδοια, απογοητεύεται.

**Το 2018 η ΕΡΤ παρουσίασε την Υβριδική της Τηλεόραση στο Mundial 2018 με χρήση  VAR,  όταν ακόμη οι έλληνες θεατές δεν είχαν αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία.

**Τρία χρόνια μετά το θέαμα που προσφέρει ο ΑΝΤ1 με την απίστευτη φλυαρία στις μεταδόσεις, χωρίς αναλυτικά στατιστικά και μια μόνο οπτική στην τηλεοπτική, κάλυψη δείχνει τρομακτικά φτωχό.

**Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την Αιγίδα της από το “Συνέδριο υπογονιμότητας”  και μαζί της η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από χορηγοί επικοινωνίας με απόφαση όχι των διοικήσεων, αλλά με ανάρτηση στο Twitter του υφυπουργού, Θεόδωρου Λιβάνιου…

**Αποκαλύφθηκε για μια ακόμη η δύναμη του Twitter απέναντι στη λογική της Νέας Δεξιάς που θεωρεί  υποδύεστερη τη γυναίκα, αλλά και την προχειρότητα με την οποία λειτούργησαν όχι μόνο στα δύο κρατικά ΜΜΕ, αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από την στήλη "Αιχμές" (typologies.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: