3.6.21

Σάλος στην Τουρκία με τον Ερντογάν...

Πήρε τρεις δόσεις εμβολίου, δεν είχε αντισώματα… 

 Δριμεία επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στην Τουρκία με αφορμή τον …τριπλό εμβολιασμό του. Αιτία η παραδοχή του ότι έλαβε, όχι δύο, αλλά τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, και αυτό σε μια στιγμή που περίπου 50 εκατ. Τούρκοι πολίτες περιμένουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης την Τρίτη στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, δήλωσε ότι είχε κάνει τρεις δόσεις. “Έλεγξα αν είχαμε αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων μου. Έφτασα τα 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο), δόξα τω Θεώ”, είπε. 

 Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ ρώτησε από πού απέκτησε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν μπορούσαν να το κάνουν. “Πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στο τέλος του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα” ρώτησε ο Οζέλ στη βουλή. Ο Ερντογάν έλαβε το πρώτο του εμβόλιο στις 14 Ιανουαρίου, ακολουθούμενο από το δεύτερο εμβόλιο στις 11 Φεβρουαρίου. 

Δεν είναι γνωστό πότε έλαβε το τρίτο. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της CHP, Ενγκίν Οζκότς σε ένα tweet καυτηρίασε την κατάσταση: “Στους πολίτες ούτε μία δόση και στον Ερντογάν τρεις δόσεις εμβολίου…”…

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: