2.6.21

Στον επόμενο τόνο θα είναι μεσάνυχτα...


Θανάσης Καρτερός

Εσκασε χθες και επισήμως η εξαγγελία του πρωθυπουργού για επερχόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, με τη συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας βεβαίως, μια και το νέο εθνικό σύστημα Υγείας δεν θα είναι κατ’ ανάγκη κρατικό.

Την ίδια ώρα αρχίζει η... εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, που καταργεί την παλιά, σχεδόν κομμουνιστική αρχή «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Την ίδια ώρα προχωρά η επιβολή, παρά τις αντιδράσεις, του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που καταργεί το παλιό οκτάωρο και άλλα παλιά του παλιού. Και την ίδια ώρα, με το στανιό, και παρά τις αντιδράσεις, επιβάλλεται η κατάργηση του παλιού και η επιβολή του νέου στην Παιδεία: εξετάσεις σε λίγες ημέρες α λα Κεραμέως και τάξη στα πανεπιστήμια α λα Παττακός.

Ποια Βουλή, ποιες ερωτήσεις, ποια Ώρα του Πρωθυπουργού. Στον επόμενο τόνο θα είναι μεσάνυχτα. Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι έχει τη δική του ώρα, στον δικό του χρόνο και στον δικό του κόσμο. Εκτελεί αγνοώντας τις ανθρώπινες απώλειες το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με αυτούς που το έχει υπογράψει. Με σχέδιο και βία. Κάτι σαν το σχέδιο Μπαρμπαρόσα και το γνωστό μπλιτζγκρίγκ. Πλήγματα στην Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική πλειονότητα, στους αδύναμους, στην οικονομία. Αντιμετώπιση της κοινωνίας ως εχθρό που πρέπει να ηττηθεί, να εξουθενωθεί, να χάσει το ηθικό του μπροστά στις υπέρτερες και κυρίως αποφασισμένες για όλα δυνάμεις του αντιπάλου. Για να παραδοθεί τελικά στη δυστοπία των μητσοτακικών μεταρρυθμίσεων.

Εφιαλτικό;  Ίσως και κάτι παραπάνω.  Όταν τη μέρα που το οργανωμένο έγκλημα δείχνει το ματωμένο του πρόσωπο, αυτοί του κηρύσσουν στα λόγια πόλεμο, αλλά στην πράξη αναγγέλλουν τις πρώτες προσλήψεις αστυνομικών για τα πανεπιστήμια δεν κάνουν λάθος. Επίδειξη πυγμής κάνουν. Επίδειξη αυταρχισμού. Θα τα «μεταρρυθμίσουν» όλα με γνώμονα τα κέρδη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των αεριτζήδων και των βαρόνων που τους στηρίζουν. Και την Υγεία, και την Παιδεία, και τις εργασιακές σχέσεις, και τα σπίτια, ακόμα και την πουτάνα τη μάνα τους, που έγραψε ο Σαραμάγκου. Κι αν δεν καταλάβει εγκαίρως η κοινωνία τι κρύβει το μηχανικό χαμόγελο του κλόουν της παρασιτικής ολιγαρχίας και το «μεταρρυθμιστικό» του σχέδιο, θα μαζεύουμε αργότερα συντρίμμια.  Όπως τότε. Να το θυμηθείτε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: