2.6.21

Η... πράσινη Φώφη...Το δίκτυο «Πράσινος Κόσμος» του Κινήματος Αλλαγής για θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη και καινοτομία με στόχο την... αντιμετώπιση την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η Φώφη Γεννηματά χαιρέτησε τη συγκρότηση «ενός δικτύου πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να καταγράψουμε, να μοιραστούμε, να παρέμβουμε, να δράσουμε, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις. Κι από μέρος του προβλήματος, να γίνουμε μέρος της λύσης. Αυτό επιλέγουμε. Να αποδείξουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα μας στην πράξη».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η διοργάνωση της «"Πράσινης Εβδομάδας" που ήδη διανύουμε από το Κίνημα Αλλαγής συνιστά μεγάλο βήμα για τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας, την προστασία των οικοσυστημάτων, τον εκσυγχρονισμό τα περιβαλλοντικής νομοθεσίας, την κλιματική δικαιοσύνη»

«Στόχος μας είναι τώρα που υπάρχουν οι πόροι από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, να δράσουμε άμεσα, για μια Πράσινη επανεκκίνηση της Οικονομίας με όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης και αειφορίας. Για ένα Στοίχημα Ζωής, ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο για τη χώρα και την Κοινωνία, με στόχο την ισόρροπη Βιώσιμη Ανάπτυξη», υποστήριξε.

Περιγράφοντας τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας υποστήριξε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θέλει να ανεβάσει τις προσδοκίες και τον πήχη ψηλά όσον αφορά τις δράσεις για το Περιβάλλον. Θέλει να αποτελέσει τον εκφραστή του "πράσινου" κόσμου της Σοσιαλδημοκρατίας».

Προσέθεσε πως φιλοδοξεί να δυναμώνει και να ενισχύεται διαρκώς μέσα από νέες συμμαχίες και «ανοίγματα» προς τον κόσμο της οικολογίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι «οι συμπορεύσεις αυτές θα είναι ανοιχτές για εμάς για έναν πολύ απλό λόγο:

»Το κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε τι που πληγώνει το περιβάλλον οφείλει να είναι αρραγές. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν είμαστε στην ίδια πλευρά ή αν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Η γλώσσα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι εξ ορισμού κοινή».

«Με λίγα λόγια, ο "Πράσινος Κόσμος" είμαστε όλοι εμείς. Και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι. Για έναν καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη σχέση με το περιβάλλον, για μια αξιοβίωτη πατρίδα, για εμάς και τα παιδιά μας», υπογράμμισε.

Η Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ, που ανέλαβε να συντονίσει το Δικτύο "Πράσινος Κόσμος", παρουσίασε αναλυτικά την πρωτοβουλία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πώς πρόκειται για ένα διαδραστικό δίκτυο με τους πολίτες που θα επικεντρώνεται στα περιβαλλοντικά θέματα κάθε περιφέρειας και νομού με δράσεις , κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο, ομιλίες και περιοδείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: