1.6.21

Κάτι ξέχασε ο υπουργός...


Καθυστερημένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη μετά την κατακραυγή για την εγκληματικότητα...
Λαϊκισμό και κινδυνολογία προσάπτει στην αντιπολίτευση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την κατακραυγή για τις διαστάσεις της εγκληματικότητας και τη συχνότητα με την οποία τελευταία η ελληνική κοινωνία έχει γίνει... μάρτυρας εν ψυχρώ δολοφονιών και μάλιστα με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου.

Σε δήλωσή του, μετά τη μαφιόζικη δολοφονία στη Βάρη, τη δεύτερη μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο στην Αθήνα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πριν από κάποια χρόνια όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι η Αθήνα είχε γίνει Καμπούλ, ζήτησε χθες από τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν την κριτική και να απαντήσουν από κοινού στο οργανωμένο έγκλημα.

«Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη», τονίζει σε δήλωσή του.

 Ο υπουργός ρίχνει τα βέλη του κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρησιμοποιώντας φράσεις από τις καυστικές ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα» σχολιάζει μεταξύ άλλων και προειδοποιεί: «Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας».

Επίσης, παρουσιάζει μια εικόνα ασφάλειας, λέγοντας ότι: «Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της! Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες».

Μοναδικό μέλημα του κ. Χρυσοχοΐδη είναι όπως φαίνεται η ίδρυση των ειδικών αστυνομικών μονάδων για τα πανεπιστήμια, κάτι που προχωρά η κυβέρνηση με την προκήρυξη σήμερα του διαγωνισμού προσλήψεων ειδικών φρουρών. 

Η δήλωση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες.

Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη.

Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα.

Αλλά μέχρις εδώ.

Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της!

Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες.

Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία.

Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας.

Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη , ενωμένη, συντονισμένη.

Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι.

Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας!

Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση

«Οι μαφιόζικες εκτελέσεις έχουν γίνει μια καθημερινή είδηση στη χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους πολίτες να βιώνουν τον τρόμο από τον ατελείωτο κύκλο του αίματος» δήλωσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Η παντελής απουσία της ΕΛΑΣ και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας έχει αποθρασύνει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και της νύχτας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται διαρκώς συμβόλαια θανάτου υπό το φως του ήλιου, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες και μικρά παιδιά», προσθέτει ο πρώην υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως «η μη εξιχνίαση μιας έστω δολοφονίας, γεννά πλέον μεγάλα ερωτηματικά για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, την λειτουργία, τις εντολές και τη στάση τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «σηκώσει» το θέμα της εγκληματικότητας ενώ χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που τονίζει ότι «το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας».


Τις δύο στυγερές δολοφονίες σε Σεπόλια και Βάρη, ανθρώπων που συνδέονται με τη νύχτα, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος.

«Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες.

Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε “ενοχλητικές φασαρίες”.

Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού», αναφέρει το δηκτικό σχόλιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Προσθέτει ότι οι στυγερές δολοφονίες στα Σεπόλια και στη Βάρη, ήλθαν πολύ γρήγορα να μας θυμίζουν ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα έχει αποτύχει.

Επίσης σημειώνει, ότι η ανεξέλεγκτη και επιπλέον ασταμάτητη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που οργώνουν το λεκανοπέδιο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δολοφονώντας αδιακρίτως, βαραίνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της, ενώ ζητάει να εκπονήσει άμεσο σχέδιο για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

«Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα δείχνει κάθε μέρα "ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο", ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στο ψηφοθηρικό φετίχ του για την πανεπιστημιακή αστυνομία», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Είναι ενδεικτικό, και απολύτως ανησυχητικό, ποιόν έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως "εσωτερικό εχθρό": τη νεολαία και τα κινήματα αμφισβήτησης, όχι τις μαφίες του κοινού ποινικού που αλωνίζουν ανενόχλητες».

Κάτι ξέχασε ο υπουργός...

Η σημερινή (χθεσινη) δολοφονία του πρώην πυγμάχου στη Βάρη ήταν η πέμπτη δολοφονία που συγκλονίζει την κοινή γνώμη μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, αν και ο υπουργός μίλησε για τέσσερις ανθρωποκτονίες.

Το απόγευμα της Κυριακής εκτελέστηκε ένας 34 χρονος, μέλος συμμορίας της αλβανικής μαφίας, μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια

Στις 17 Μαΐου είχε καταγραφεί ένα ακόμα γκανγκστερικό χτύπημα έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση, με θύμα έναν 58χρονο άνδρα, γνωστό στα κυκλώματα της νύχτας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Μαΐου σημειώθηκε η στυγερή δολοφονία μιας 20χρονης μητέρας δίπλα στο μωρό της, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, το οποίο είχαν πάει να ληστέψουν οι δράστες.

Και φυσικά, στις 9 Απριλίου ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, μέρα μεσημέρι, στον Άλιμο.

Και παρά τις συνεχείς διαρροές ότι είναι κοντά η εξιχνίαση, καμιά υπόθεση δεν έχει εξακριβωθεί ως τώρα.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: