3.6.21

Καμπανάκι Γεραπετρίτη… “μυρίζει” ανασχηματισμό...




…με τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης ΝΔ…

Πρόσω ολοταχώς για επενδύσεις βάζει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει σε συζήτηση με δημοσιογράφους μετά το τέλος της εκδήλωσης στην Αστυπάλαια ότι σύντομα θα γίνουν ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για επενδυτικά πλάνα που δρομολογούνται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκαινιάσει τελευταία καμπάνια διαφήμισης του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και των έργων υποδομής, που έχουν ενταχθεί σε αυτό, επιχειρώντας να διευρύνει τον πολιτικό διάδρομο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και κυρίως να επισημάνει ότι στόχος του κυβερνητικού έργου είναι να δείξει μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Σε αυτή την καμπάνια εντάσσονται οι επισκέψεις του στην Κρήτη για το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα, η μεταστροφή σε ένα πράσινο παραγωγικό μοντέλο με την πράσινη επένδυση στην Αστυπάλαια, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στην Γλυφάδα, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός απόψε.
Όμως το κυβερνητικό αφήγημα …χάνει στροφές από τις μειωμένες αποδόσεις υπουργών. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετριτης, χτύπησε καμπανάκι παραδεχόμενος δημόσια ότι:

«Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο».

Για ποιους χτυπά η καμπάνα; διερωτήθηκαν πολλοί και πρωτίστως προβληματίστηκαν αν απηχεί τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ή αποτελεί δική του κρίση χωρίς περαιτέρω προεκτάσεις ή μηνύματα.

Όσο δε για την χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία εσχάτως διακινείται ότι η συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης θα ήταν ιδανικό ορόσημο για μια πολιτική επανεκκίνηση, οι “στοχοποιημενοι” από την αντιπολίτευση υπουργοί μπήκαν σε σκέψεις μήπως η πολιτική επανεκκίνηση σημαίνει και αποστρατεία κουρασμένων υπουργών ή δεινών σκόρερ σε κυβερνητικά αυτογκόλ…

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: