21.6.21

«Πάντα θα αγαπώ την Καρολάιν»...


Προκλητικός ο συζυγοκτόνος...
 
Την υπερασπιστική του γραμμή χτίζει μέρα με τη μέρα ο 32χρονος γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που αφού σκότωσε τη νεαρή σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, στη συνέχεια σκηνοθέτησε «ληστεία μετά φόνου», για να ξεγελάσει τις αστυνομικές αρχές.

Χθες, σε... συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένεια της αδικοχαμένης συζύγου του, η οποία –όπως ανέφερε–είναι και δική του οικογένεια, ενώ υποστήριξε ότι «Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω».

Σήμερα, μιλώντας πάλι στον ΑΝΤ1, επανέλαβε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του, σημειώνοντας πως «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να τα αλλάξω όλα. Μακάρι να μην κατάστρεφα τις ζωές μας, της Καρολαιν, της μικρής και τη δική μου».  

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται μετά την ομολογία του το παιδί του και τι θα γίνει όταν θα πρέπει να μάθει τι συνέβη, αρκέστηκε να πει πως «Δεν έχω να απαντήσω τίποτα...».


Όταν ρωτήθηκε γιατί αγκάλιασε τη μητέρα της νεκρής συζύγου του στο μνημόσυνο, δεν δίστασε να εκφράσει την αιώνια αγάπη του για το θύμα: «Το έκανα γιατί είχα μετανιώσει. Ένιωθα το πόνο της. Πάντα την αγαπούσα τη πεθερά μου και πάντα θα αγαπάω τη Καρολάιν».

«Ούτε προσχεδιασμός ούτε συνεργός»

Ο 32χρονος βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο δράστης υποστηρίζει ότι δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα και προσπαθεί να αποδώσει την πράξη του στην «κακιά στιγμή», ισχυριζόμενος ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του ζευγαριού.

Ο ανακριτής έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και την ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που δεν συμφωνούν με όσα υποστηρίζει ο καθ' ομολογία δράστης. 


Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του 32χρονου, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η ιατροδικαστική έκθεση δεν αλλάζει κάτι, αναφέρεται στους παλμούς του θύματος κατά την ώρα της θανάτωσης ενώ ο ίδιος ο εντολέας έχει ομολογήσει σε επίπεδο προανάκρισης ότι προφανώς το θύμα είχε αντίληψη. Επανέλαβε πως «δεν υπάρχει ούτε προσχεδιασμός, ούτε άλλο κίνητρο, ούτε συνεργός», τονίζοντας ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει προμελέτη. Πρόσθεσε ότι «δεν θα ζητήσει ψυχιατρική συνδρομή εκτός αν κριθεί αναγκαίο».

Ο συζυγοκτόνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα εξής πλημμελήματα: ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις αρχές.

Η επιμέλεια του παιδιού

Κρίσιμο παραμένει το ερώτημα για το τι θα συμβεί με την επιμέλειά της κόρης του θύτη και του θύματος. Κοινωνικός λειτουργός αναμένεται να επισκεφτεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, και τις δύο οικογένειες (της Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου) προκειμένου να αποφασίσει ποιο περιβάλλον είναι ασφαλέστερο για το παιδί.

Εάν και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικώς. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει εκφράσει μέσω δικηγόρων, την επιθυμία του οι δύο οικογένειες να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: