19.6.21

Κάθε ομοιότητα με την ελληνική πραγματικότητα είναι τυχαία...


Μία ιστορία στην οποία δεν πρέπει να αλλάξετε τα αμερικάνικα ονόματα με ελληνικά.
 Είναι η υπόθεση του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Επστίν στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι τέσσερις τεχνικές για να ξεπλύνετε τα εγκλήματα ενός παιδεραστή. Ο Επστίν μπορούσε να... απλώνει τα χέρια του σε ανήλικα παιδιά χωρίς καμία επίπτωση. Μπορούσε, τουλάχιστον μέχρι το 2019 όταν σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του - το 24ωρης παρακολούθησης κελί στο οποίο τον είχαν τοποθετήσει για να μην αυτοκτονήσει. Ο Τζέφρι Επστίν διεύθυνε ένα γιγαντιαίο δίκτυο μαστρωπίας ανήλικων κοριτσιών τα οποία πουλούσε ή νοίκιαζε σε μέλη της παγκόσμιας οικονομικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ελίτ.



Τεχνική πρώτη

Όταν παρουσιάζονται οι πρώτες καταγγελίες εναντίων επώνυμων παιδεραστών φρόντισε να έχεις έτοιμους πρόθυμους δημοσιογράφους, αρχισυντάκτες και καναλάρχες που δεν θα μεταδώσουν το θέμα.
--) Στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Είμι Ρόμπαχ είναι μια από τις βασικές παρουσιάστριες του σταθμού. Το 2015 η Ρόμπαχ εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς – ένα από τα θύματα του Επστίν τα οποία κατήγγειλαν ότι ο Αμερικανός χρηματιστής τα εξωθούσε να κάνουν σεξ με ανθρώπους όπως τον πρίγκηπα Αντριου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και τον Άλαν Ντέρσοβιτς – ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη του ισραηλινού λόμπι στην Ουάσιγκτον.
To ABC αποφάσισε να μην μεταδώσει τη συνέντευξη. Μερικά χρόνια αργότερα όμως ο Ειμι Ρόμπαχ αποκάλυψε κατά λάθος αυτή την ιστορία. Διηγήθηκε όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαλείμματος χωρίς να γνωρίζει ότι κάποιος κατέγραφε όσα έλεγε.
«Είχα το θέμα για τρία χρόνια. Είχα τη συνέντευξη με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς και δεν τη βγάζαμε στο αέρα. Στην αρχή μου έλεγαν "και ποιος είναι ο Τζέφρι Επστίν, κανένας δεν τον ξέρει". Στη συνέχεια έμαθαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ότι είχαμε καταγγελίες για τον πρίγκηπα Αντριου και άρχισαν να μας απειλούν με χίλιους δυο τρόπους. Φοβόμασταν ότι δεν θα μπορούμε να πάρουμε συνεντεύξεις από τον πρίγκηπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον και για αυτό θάψαμε το θέμα. Επίσης εμπλεκόταν ο Αλαν Ντέρσοβιτς. Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς μου είχε πει τα πάντα. Είχε φωτογραφίες, τα είχε όλα. Η ίδια κρυβόταν για 12 χρόνια και εμείς την πείσαμε να βγει και να μιλήσει. Ήταν απίστευτο. Είχαμε για τον Κλίντον είχαμε τα πάντα. Αν πιστεύω ότι ο Επστίν δολοφονήθηκε; Είμαι βέβαιη 100%. Είχε στήσει όλη τη ζωή του στους εκβιασμούς. Συμμετείχαν πολλοί άντρες σε αυτά τα πάρτι. Ήταν πολλοί που επισκέπτονταν τις επαύλεις του. Πολλοί ισχυροί άνθρωποι που πήγαιναν στα διαμερίσματά του.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη στιγμή που το ABC έθαψε τη συνέντευξη μέχρι τη στιγμή που ο Επστίν συνελήφθη, δεκάδες αν όχι εκατοντάδες κορίτσια είχα εκπορνευτεί για τις ανάγκες πολιτικών και επιχειρηματιών. Μερικοί δημοσιογράφοι δηλαδή θα μπορούσαν να είχαν σώσει αυτά τα παιδιά αλλά έκριναν ότι το θέμα δεν έπρεπε να μεταδοθεί.

 

Τι γίνεται όμως όταν το θέμα έρθει τελικά στη δημοσιότητα;

Τεχνική δεύτερη

Βάζεις τους ίδιους πάνω κάτω δημοσιογράφους να υποστηρίξουν ότι είναι ασήμαντο - ένα τίποτα. 
--) Νωρίς ένα πρωινό του 2003 ο αρχισυντάκτης του Vanity Fair, Γκράιντον Κάρτερ, βρήκε ένα αναπάντεχο επισκέπτη να τον περιμένει. Ήταν ο Τζέφρι Επστίν. Το 2002 ο Κάρτερ είχε αναθέσει σε μια ρεπόρτερ να ερευνήσει ένα φλέγον ερώτημα: Ποιος είναι αυτός ο Επστίν και γιατί ο Μπιλ Κλίντον και άλλοι διάσημοι ήθελαν να ταξιδεύουν στα προσωπικά του τζετ; Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι αυτά τα τζετ λειτουργούσαν σαν οίκοι ανοχής και ο ίδιος τα αποκαλούσε Λολίτα Εξπρές.
Η ρεπόρτερ που ανέλαβε το θέμα λέγεται Βίκι Γουάρντ και έκανε υποδειγματικά τη δουλειά της. Συμπτωματικά εκείνη την εποχή ήταν έγκυος και ο Επστιν σκέφτηκε να της τηλεφωνήσει. Τα εξηγούσε η ίδια μιλώντας στο Democracy Now.
Βίκι Γουάρντ: «Πολλές φορές κινητοποιούσε σημαντικούς τραπεζίτες, Πανεπιστημιακούς και χρηματιστές για να μου μιλήσουν. Με καλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο και με απειλούσε. "Ξέρεις, Βίκι", μου έλεγε, "αν δεν μου αρέσουν αυτά που θα γράψεις μπορεί να συμβεί κάτι στο αγέννητο παιδί σου". Εκτός από τις τηλεφωνικές απειλές δημοσιογράφοι του Vanity Fair έλαβαν μια σφαίρα με το όνομά τους. Ένας μάλιστα βρήκε στην αυλή του ένα αποκεφαλισμένο γατάκι. Και κανένας δεν είχε αμφιβολίες για τον αποστολέα αυτών των μηνυμάτων».

Παρόλα αυτά η Βίκι Γκουάρντ εντόπισε δυο νεαρά κορίτσια που είχαν πέσει θύματα το Επστίν και δέχθηκαν να μιλήσουν επώνυμα. Μόνο που το περιοδικό αποφάσισε να μην δημοσιεύσει ποτέ τις συνεντεύξεις τους. Αντί για αυτό έγραψαν ένα μάλλον διθυραμβικό κείμενο για τις χρηματιστηριακές επιτυχίες του Επστίν. Και σε αυτό το κείμενο υπήρχε απλώς μια αναφορά πέντε λέξεων στα ερωτικά μικρο-πταίσματα του Επστίν.

Αυτό που λέμε γνωστός χρηματιστής στο μάτι του κυκλώνα για το τίποτα.

 

Τι γίνεται όμως αν, αφού πρώτα αρνηθείς να δημοσιεύσεις τις καταγγελίες, στη συνέχεια τις χαρακτηρίζεις ένα τίποτα;

Τεχνική Τρίτη

Όταν πλέον οι καταγγελίες για τον προστατευόμενο παιδεραστή σου έρθουν στο προσκήνιο διορίζεις έναν υπουργό που ξέρεις ότι μπορεί να θάψει την υπόθεση.
Στην περίπτωση του Επστίν ο άνθρωπος που φρόντιζε για χρόνια να μην αποδίδεται δικαιοσύνη ήταν ο Αλεξάντερ Ακόστα – ένα παιδί Κουβανών εξόριστων που μεγάλωσε στην ακροδεξιά κοινότητα Κουβανών του Μαϊάμι. Το 2008 ο Ακόστα ήταν εισαγγελέας όταν έφθασε μπροστά του ένας τεράστιος φάκελος από πολύμηνη έρευνα του FBI για το δίκτυο μαστροπείας του Επστίν. Ο φάκελος περιείχε δεκάδες περιστατικά βιασμού ανηλίκων. Ανάμεσά στα στοιχεία αναφερόταν ότι ο Επστίν ζήτησε για τα γενέθλιά του να του φέρουν από τη Γαλλία τρία 12χονα τρίδυμα για να τα βιάσει.
Και τι έκανε το παιδί των Κουβανών εξόριστων που τύχαινε να είναι εισαγγελέας; Εκλεισε εξωδικαστική συμφωνία με τον Επστίν προκειμένου να τερματιστεί η έρευνα του FBI. Ο μεγιστάνας παιδεραστής καταδικάστηκε σε μόλις 13 μήνες σε πολυτελή πτέρυγα φυλακών. Κάθε μέρα μπορούσε να φεύγει από τη φυλακή για 12 ώρες ενώ ζήτησε οι φύλακές του να φορούν κοστούμι ώστε να υποδέχονται τους καλεσμένους του στο κελί.
Η συμφωνία ήταν παράνομη και ο Ακόστα θα έπρεπε να δικαστεί για αυτό. Αντί για αυτό όταν ο Τραμπ ήρθε στην εξουσία τον διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης.

Γιατί κάθε Τραμπ που σέβεται τον εαυτό του έχει έναν ή μια υπουργό που προωθεί παιδεραστές.

 Τι κάνεις όμως αν όλες οι προηγούμενες τεχνικές αποτύχουν; Εάν δηλαδή τα συστημικά ΜΜΕ απέκρυψαν τα ρεπορτάζ για παιδεραστές, εάν τις χαρακτήρισαν ασήμαντες όταν αναγκάστηκαν να αναφερθούν στις καταγγελίες και εάν ακόμη και οι υπουργοί που στήριζαν τους παιδεραστές δεν μπορούν να τους προστατεύσουν;

Τεχνική Τέταρτη

Το τελικό βήμα είναι να εξαφανίσεις όλες τις φωτογραφίες πολιτικών που εμφανίζονται δίπλα στον μαστροπό.
Ένα χρόνο όμως μετά την φερόμενη αυτοκτονία του Επστίν στην φυλακή το Fox News παρουσίασε μια περίφημη φωτογραφία με τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ και τον Τζέφρι Επστίν – μόνο που από τη φωτογραφία έλλειπε ως δια μαγείας ο Τραμπ. Ο σταθμός αναγκάστηκε την επόμενη ημέρα να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές του αποδίδοντας το κόψιμο της φωτογραφίας σε ανθρώπινο λάθος.

Αν τους είχαν αφήσει ένα σημείωμα στην αίθουσα σύνταξης που να έλεγε να μην χρησιμοποιούν καθόλου αυτές τις φωτογραφίες με τον πολιτικό ηγέτη της χώρας δίπλα σε ένα βιαστή και μαστροπό ανηλίκων δεν θα είχε υπάρξει ποτέ τέτοιο πρόβλημα. 

_______________________________________

Ένα δίκτυο παιδεραστίας που απευθύνεται στην υψηλή κοινωνία – για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται τουλάχιστον τρία στοιχεία.

1) Δημοσιογράφους που δεν γράφουν αυτά που βλέπουν
2) Εισαγγελείς και δικαστές που δεν δικάζουν αυτά που ξέρουν
3) Εναν στοιχειωδώς έξυπνο αρχισυντάκτη που δεν θα δείξει τον πρωθυπουργό της χώρας και τη γυναίκα του δίπλα σε έναν παιδεραστή.

Όλα τα άλλα βρίσκονται.

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: