24.6.21

Ποια μάσκα;...


Στο τραπέζι είχε πέσει από καιρό η ιδέα για άρση τής υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Στο τραπέζι για να… φάει και τώρα σηκώθηκε χορτάτη, έτοιμη να απαλλάξει από το «μαρτύριο» και αυτούς που είχαν απαλλαγεί μόνοι τους. 

Γιατί, ποια μάσκα; Η... άρση της απαγόρευσης έχει γίνει βδομάδες και μήνες τώρα ιδία βουλήσει. Θέμα προαίρεσης η χρήση της. Απολύτως θέμα καλής θέλησης των πολιτών η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους –τουλάχιστον σε αυτούς. Προφανώς γι’ αυτό ήρθε και η επίσημη άρση τής απαγόρευσης, για να μην κουρελιάζεται και άλλο μια διαταγή –ή έστω σύσταση. 

Βέβαια, η άρση έχει γίνει σε μεγάλο ποσοστό ΚΑΙ σε εσωτερικούς χώρους. Σε πάρα πολλούς τουλάχιστον. Και εκεί ιδία βουλήσει η χρήση τής μάσκας από ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών. Το υπόλοιπο, που δεν χρησιμοποιεί μάσκα, παραμένει ανέλεγκτο –και ανεξέλεγκτο. 

Έχει κάνει κανείς αρμόδιος, κάποιος της επιτροπής ας πούμε, μια βόλτα σε κλειστούς χώρους συνάθροισης για να διαμορφώσει προσωπική άποψη; Σε γάμους μήπως; Σε άλλα Μυστήρια; Σε καταστήματα; Σε πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ;

Με όλα αυτά στρώνουν/στρώνουμε το χαλί στον ιό. Για να περπατήσει το φθινόπωρο. Ή και για να τρέξει ακόμα...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: