3.6.21

Θωρακισμένη η Ελλάδα...


...σύμφωνα με τον Μητσοτάκη...

«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που δημοσιεύεται σήμερα στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας, «Πελοπόννησος», με... αφορμή το τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο που συνδιοργανώνει η εφημερίδα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας μας».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην άμυνα κατά της πανδημίας και φιλοδοξεί να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης καθώς όπως τονίζει η χώρα έχει προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα.

«Όλο αυτό το διάστημα, παράλληλα με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προετοιμάσαμε μεθοδικά την επόμενη μέρα: Προωθώντας θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τον κόσμο της εργασίας. Εξασφαλίζοντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την τόνωση της αγοράς. Αλλά και δρομολογώντας μεγάλες επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις απασχόλησης».

«Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία», συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα διαδραματίσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας μας» και εξήγησε:

«Απ’ την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η κυβέρνηση αντιμετώπισε ως εθνική προτεραιότητα τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Και σήμερα, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες, αλλά και οι πόροι ώστε αυτή να μεταφραστεί σε έργα. Τόσο το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", όσο και το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" με αυτό πνεύμα απλώνουν τις δράσεις τους σε όλη την επικράτεια»...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: