4.6.21

Καμπανάκι από τους επιστήμονες...


Η ινδική μετάλλαξη είναι ιδιαίτερα μεταδοτική ακόμα και σε όσους έχουν ήδη νοσήσει...
Το καμπανάκι για την ινδική μετάλλαξη κρούει μια ομάδα επιστημόνων από την Ινδία σε έκθεσή της υποστηρίζοντας πως το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό και μπορεί να... μολύνει ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει από covid-19 ή έχουν εμβολιαστεί μόνο με μία δόση εμβολίου.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, όπως ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι είναι πιο μεταδοτικό κατά 50% σε σχέση με το στέλεχος που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία, ανακοίνωσαν Ινδοί επιστήμονες του SARS-CoV-2 Genetics Consortium και του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και προειδοποιούν πως χρειάζεται «ισχυρή υγειονομική ανταπόκριση σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να περιοριστεί».

Τον περασμένο μήνα, το δεύτερο κύμα που χτύπησε την Ινδία ήταν ιδιαίτερα σφοδρό γονατίζοντας στο σύστημα υγείας της.  Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά, αν και οι αγροτικές περιοχές συνεχίζουν να υποφέρουν.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για τη βραδύτητα της εκστρατείας ανοσοποίησης και πλέον έχει ξεκινήσει συζητήσεις με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής εμβολίων για να ενισχύσει τα αποθέματα της Ινδίας, την ώρα που εγχώριες εταιρείες καταβάλλουν προσπάθειες να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Γιατροί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί κλειδί για την επανέναρξη κάποιων οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς η χώρα βρίσκεται σε lockdown εδώ και εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: