2.6.21

Ο Χρυσοχοΐδης στο… στόχαστρο του Μαξίμου...


«Οι εκτελέσεις μέρα-μεσημέρι είναι μια εικόνα προβληματική»...

ΒΙΝΤΕΟ

«Οι εκτελέσεις μέρα-μεσημέρι είναι μια εικόνα προβληματική» περιέγραφε κυβερνητικός αξιωματούχος αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα από την μονοπώληση της επικαιρότητας από στυγερά εγκλήματα και συμβόλαια θανάτου. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να μην μπαίνει ευθέως στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, μιας και το άδειασμα υπουργών που... μπαίνουν στο κάδρο της αντιπολίτευσης αποφεύγεται αλλά έχει αναπόφευκτα βρεθεί στην πολιτική δίνη.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιμερίζει στο θετικό ισοζύγιο Χρυσοχοΐδη ότι έχουν γίνει βήματα σε επίπεδο αστυνόμευσης στις γειτονιές και πως ο πόλεμος του οργανωμένου εγκλήματος και της Greek Mafia δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση.

Αναγνωρίζει όμως ταυτόχρονα ότι κινδυνεύει να σκιαστεί ένα από τα κεντρικά πολιτικά προτάγματα της ΝΔ και του εκλογικού ακροατηρίου της, η ασφάλεια.

Τα Εξάρχεια και οι αμφιθυμίες, που άμβλυνε προσωπικά ο πρωθυπουργός για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, δεν μπορούν μεμονωμένα να στηρίξουν το αφήγημα της ασφάλειας των πολιτών και της πάταξης της ανομίας.

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και δεν έχει να κάνει με τις γειτονιές. Προφανώς υπάρχει θέμα και η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει» συμπύκνωσε το πνεύμα του Μαξίμου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξη στο ΟΡΕΝ.
Πίσω από τις γραμμές η κυβερνητική εκπρόσωπος υπερασπίστηκε το δόγμα της κυβέρνησης ότι “η χώρα εμφανίζει χαμηλούς δείκτες εγκληματικότητας” αλλά συνάμα έδειξε τον προβληματισμό που διακατέχει το κυβερνητικό επιτελείο για το αποτύπωμα της ανασφάλειας που θα αφήσουν τέτοια αιματηρά γεγονότα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τους θεωρούμενους ως τώρα επιτυχημένους και ψηλά στην αξιολόγηση του Μαξίμου, δεν έχει και πολλούς φίλους στην δεξιά κοινοβουλευτική ομάδα.

Ως προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση Καραμανλή με την παροιμιώδη φράση ότι “έγινε η Αθήνα Καμπούλ”, έκφραση που δεν έχουν ξεχάσει παλαιοί καραμανλικοί.

Ωστόσο ως επιλογή του πρωθυπουργού, που σηματοδοτεί το άνοιγμα στην κεντροαριστερά δεν μπορεί να αποδομηθεί εύκολα στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος. 

«Η πανβαλκανική μαφία έχει αποφασίσει να μεταφερθεί στη χώρα μας» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ υιοθετώντας την επιχειρηματολογία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οτι η αστυνομία πιάνοντας το νήμα των ροών μαύρου χρήματος, θα ελέγξει την εγκληματική δράση της.

Για την αντιπολίτευση πάντως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει μπει στο κάδρο των ευθυνών και κρίνουν ότι εκθέτει την κυβέρνηση. Η δε αποστροφή του ότι αν το οργανωμένο έγκλημα νομιμοποιώντας το μαύρο χρήμα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, καταφέρει να μπει στους θεσμούς τότε θα μιλάμε για μαφία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

“Τι εννοεί ο κος Χρυσοχοΐδης με τις δηλώσεις του; Έχει μπει το οργανωμένο έγκλημα στους Θεσμούς; Φαντάζεστε επί ΣΥΡΙΖΑ να γινόταν τέτοια δήλωση; Τώρα είναι απλά Τρίτη και καλό καλοκαίρι!…” έγραψε σκωπτικά στο Twitter η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: