15.6.21

Υπάρχει κανείς που να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ;...



Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχει κανείς που να σχεδιάζει από τώρα να… πλασαριστεί στην προεδρική κούρσα στην Κουμουνδούρου, πριν αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας πότε, πώς και με ποιους όρους θα ολοκληρώσει τον πολιτικό κύκλο του; Η απάντηση... παραμένει αρνητική.

Κι όμως, χθες, με αφορμή μία γενική και θεωρητική τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε θύμα υποβολιμαίων διαρροών, που την εμφάνιζαν να… παραδέχεται ότι έχει ηγετικές φιλοδοξίες.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «πιστεύεις πως έχει φτάσει αυτή η εποχή, έχει ανατείλει η εποχή της γυναίκας πολιτικού ηγέτη; Αυτού του προτύπου;», η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε την εξής απάντηση: «Απάντηση: Θέλω να πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι το γεγονός ότι μια πολιτικός θα είναι γυναίκα δεν θα είναι λόγος για να μην αναλάβει μια ηγετική θέση. 
Το ότι θα είναι γυναίκα από μόνο του δεν αρκεί. Όταν μιλάμε για πολιτική όλα κρίνονται στο πεδίο της ιδεολογίας, των πολιτικών θέσεων του προγράμματος και φυσικά ειδικών ικανοτήτων κτλ. Άρα αυτά είναι τα πρωτεύοντα. Αυτά είναι τα κρίσιμα. Απλά θα ήθελα να ελπίζω και να πιστεύω το γεγονός ότι κάποια πολιτικός θα είναι γυναίκα να μην είναι λόγος αυτός για να αποκλειστεί από τη δυνατότητα της να ηγηθεί σε κεντρικές πολιτικές θέσεις. Αυτό θέλω τουλάχιστον να ελπίζω για το μέλλον, για τη δικιά μας κοινωνία».

Προφανώς, οι αναγνώστες του Neo, που και πολιτικά υποψιασμένοι είναι, και καλά ελληνικά γνωρίζουν, καταλαβαίνουν ότι η Αχτσιόγλου κάθε άλλο παρά προαναγγέλλει ότι την ενδιαφέρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, διάφοροι έσπευσαν να συνδυάσουν τη γενική της τοποθέτηση με το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου έχει ρόλο ο Αντώνης Τζανακόπουλος -αδερφός του Δημήτρη- ώστε να… το τερματίσουν και να υποστηρίξουν ότι η εκδήλωση του «ηγετικού» ενδιαφέροντος ήταν… επιδέξια «σκηνοθετημένη». Όχι, πάντως, τόσο σκηνοθετημένη, όσο τα δημοσιεύματα που την περιέγραψαν…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: