23.6.21

Για να μη θρηνήσουμε και άλλες Καρολάιν...



 
Εκκληση στη Δικαιοσύνη να ακουστεί και η δική της φωνή «πριν αποφασιστεί πίσω από κλειστές πόρτες ότι πρέπει να παραδώσω ισοβίως το ανήλικο παιδί μου στον κακοποιητή πατέρα του» απευθύνει η Κ.Π., η οποία πριν από ενάμιση χρόνο μετακόμισε στην Αθήνα για να είναι, όπως λέει, σε ασφαλές περιβάλλον η ίδια και ο γιος της. Τη συναντήσαμε την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που... ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών ζητούσε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, και τα πρώτα λόγια της αφορούσαν τη δολοφονία της 20χρονης: «Εγώ έφυγα για να γλιτώσω, αλλά έχουμε γλιτώσει;».

Η συναισθηματική σχέση της οδοντιάτρου με γιατρό, γιο γνωστής και εύπορης οικογένειας της Κέρκυρας, ξεκίνησε το 2011 και η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή εισέπραξε βία σωματική και λεκτική από τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο περιγράφει ως έναν χειριστικό άνθρωπο, με έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις, που της ασκούσε λεκτική και συναισθηματική βία. Η απόφαση να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης πάρθηκε όταν έμεινε έγκυος και τον Δεκέμβριο του 2013 γεννήθηκε ο γιος τους. Το σύμφωνο ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης, η επιμέλεια του παιδιού ανατίθεται στη μητέρα.

Ο ερχομός του παιδιού όχι μόνο δεν άλλαξε, σύμφωνα με την καταγγελία, την κατάσταση αλλά την επιδείνωσε: «Θυμάμαι για ασήμαντη αφορμή να ουρλιάζει και να με πιάνει από τον λαιμό σπρώχνοντάς με μέχρι την εξώπορτα. Ως γιατρός, ήξερε σε ποια σημεία του λαιμού να με πιέσει. Ενιωσα να παθαίνω ασφυξία, πνιγόμουν. (...) Κατά τον ερχομό μας από ένα ταξίδι με έσπρωξε με δύναμη στο έδαφος και το κεφάλι μου βρέθηκε μόνο λίγα εκατοστά από την άκρη της λεκάνης στο μπάνιο. (...) Αντίστοιχα βίαιος ήταν και στο παιδί. Ενώ ήταν τριών ετών, μάλωνε μαζί του σαν να ήταν μεγάλος».


Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η Κ.Π. αποφάσισε να καταθέσει εξώδικο για λύση του συμφώνου συμβίωσης και να μετακομίσει μαζί με το παιδί. «Δεν γλιτώσαμε εξ ολοκλήρου από την κακοποιητική συμπεριφορά του. Θυμάμαι να χτυπά με την όπισθεν το αυτοκίνητό μου με το δικό του ενώ είχε το παιδί μέσα! Το κατέθεσα στην αστυνομία και το παιδί είπε σε παιδοψυχίατρο, αργότερα, ότι ο μπαμπάς πήγε να σπάσει το αυτοκίνητο της μαμάς. Αλλά εκεί που σοκαρίστηκα ήταν όταν ένα βράδυ το παιδί άρχισε να αγγίζει τα γεννητικά μου όργανα και να λέει ότι θέλει να παίξει το παιχνίδι που έπαιζε με τον μπαμπά».

Αλαλούμ
Ακολουθεί ένα δικαστικό αλαλούμ με πρωταγωνιστή το παραδικαστικό κύκλωμα της Κέρκυρας. Την υπόθεση αναλαμβάνει η εισαγγελέας Μαρία Τατάκη, η οποία με απόφαση του Αρείου Πάγου τέθηκε σε αργία επειδή επί των ημερών της «χάθηκαν» χίλιες δικογραφίες. Ετσι, παρά το ότι σε βάρος του πατέρα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κακοποιητική συμπεριφορά, η έρευνα λίμναζε και τελικά διατάχθηκε νέα ανάκριση, που παρέπεμψε το παιδί να εξεταστεί από ανακριτή παρουσία παιδοψυχολόγου!

Το παιδί εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων το 2020 για θωπείες που καταγγέλλεται ότι έγιναν το 2018! Και όταν πήγε στο «Παίδων», επέλεξε τη σιωπή: δεν ανέφερε τίποτα υπέρ ή κατά του πατέρα του. Δεν μίλησε. Αραγε πόσα παιδιά έχουν χειραγωγηθεί να πιστεύουν ότι η κακοποίηση είναι φυσιολογική και ένδειξη στοργής; Ομως η πραγματογνώμονας έκρινε ότι αφού το παιδί δεν μίλησε, δεν κακοποιήθηκε.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο πρόσφατα εξέδωσε βούλευμα με το οποίο απαλλάσσει τον πατέρα από την ποινική δίωξη και εκείνος πλέον στρέφεται εναντίον της μητέρας. Την κατηγορεί ότι έχει δόλο και ετοιμάζεται να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού.

Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης δεν υπάρχει υπόμνημα της μητέρας καθώς ο ένας δικηγόρος της δυστυχώς απεβίωσε από κορονοϊό και ο άλλος είναι σοβαρά άρρωστος. Ετσι, η απόφαση των δικαστών εκδόθηκε χωρίς να ακουστούν οι θέσεις της Κ.Π. Οι δικαστές έβγαλαν την απόφασή τους χωρίς να δουν και να ακούσουν την Κ.Π. και έκριναν ότι τον συκοφάντησε και χειραγώγησε το παιδί της! Δεν έχουν δει τα βίντεο με το παιδί να μιλά, ούτε τη μητέρα του πόσο μετρημένη είναι στα λόγια της και πόσο θα ’θελε να έχει άδικο…

Η νέα δικηγόρος της Κ.Π., Αντωνία Λεγάκη, ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση στον εισαγγελέα Εφετών για να ασκήσει έφεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στη μητέρα να εισακουστεί από τη Δικαιοσύνη. «Η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί σε ακροατήριο και εκεί να διεξαχθεί μια ανοιχτή διαδικασία, δικονομικά και λεπτομερειακά. Δεν είναι δυνατόν μια τέτοια υπόθεση να τελειώσει πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς οι δικαστές να δουν και τις δύο πλευρές, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στη μητέρα να μιλήσει, χωρίς στην πραγματικότητα να δοθεί η δυνατότητα της δίκαιης δίκης. Δεν θέλουν οι δικαστές να δουν και να κρίνουν; Είναι πρωτοφανές αυτό. Εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία για να μη θρηνήσουμε άλλες Καρολάιν». Και η Κ.Π. συμπληρώνει: «Τον έχω δει να βγαίνει εκτός εαυτού πολλές φορές. Αν συμβεί το παραμικρό στο παιδί, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Γιώτα Τέσση

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: