14.6.21

«Με ρεπά, δεν γίνονται παιδιά»...



Το σύνθημα το «αλιεύσαμε» από τα social media και είναι πραγματικότητα πως με λίγες λέξεις περιγράφει εύστοχα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκάλεσε το αναχρονιστικό συνέδριο γονιμότητας που τελικά ακυρώθηκε.

Όχι, μόνο... γιατί ήταν προσβλητικό το σποτ αλλά για την ουσία του πράγματος όπως σωστά το συνέδεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Είναι βαθιά αντιδραστικό και μισανθρωπικό να εκχυδαΐζεις τη ζωή και τις αποφάσεις των γυναικών, λέγοντάς τους σε ένα βίντεο ''δεν ήξερες ότι οι σπουδές και η δουλειά θα σε φέρουν στα 40 χωρίς παιδί;''. Αλλά είναι επίσης και βαθιά υποκριτικό, γιατί στην πραγματικότητα ο κύριος λόγος που αποτρέπει την τεκνοποίηση, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών, είναι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Η ανεργία, η αβεβαιότητα όταν βρει κάποιος δουλειά, τα εξοντωτικά ωράρια, οι χαμηλοί μισθοί (...)» είπε, αναδεικνύοντας τη σωστή διάσταση του θέματος.


Βέβαια, στη συζήτηση που άνοιξε η ιδέα των διοργανωτών, υπήρξε και η άλλη άποψη που διχάζει την κοινωνία και ξυπνά ξενοφοβικές αντιλήψεις.

Ο υπουργός ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο (από δημοσιογράφο της «Αυγής») για το εάν το συνέδριο δεν ακυρωνόταν και αν θα συμμετείχε, υποστήριξε χωρίς να απαντά επί της ουσίας στο ερώτημα: «Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι ότι εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: