16.6.21

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ υπόσχεται ο Λοβέρδος...

 

Αποφεύγοντας να αναφερθεί συχνά στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής», ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, υποσχέθηκε ουσιαστικά την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, που –όπως είπε– «είναι η ιστορία μας... η ψυχή μας... η πηγή της υπερηφάνιάς μας».

Συνεχίζοντας με... μηνύματα που παραπέμπουν ξεκάθαρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «σύμβολό μας είναι ο ήλιος», «το πράσινο είναι το χρώμα μας» και «η Πράσινη Επανάστασή μας είναι η επένδυση στο μέλλον».


Κατά την έναρξη της διαβούλευσης της πολιτικής διακήρυξής του, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μία Πράσινη Επανάσταση. Με σεβασμό στις μεταρρυθμιστικές αξίες και τα σύμβολα του πατριωτικού κινήματος, που άλλαξε την Ελλάδα», καλώντας «όλες τις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής να παλέψουμε για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματός μας». 

Από τη δήλωσή του δεν έλειψαν οι αναφορές στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «το κόμμα των ελίτ, η ΝΔ, αποτελεί τον ιδεολογικό, αλλά και τον παραδοσιακό μας αντίπαλο. Η ΝΔ είναι το κόμμα που καταψήφισε και πολέμησε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας ότι «τα όρια ανάμεσα στο κόμμα μας και τη συντηρητική παράταξη είναι σαφή και χαράχθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα». 

Σημείωσε επίσης ότι «όσα κόμματα συμμερίζονται παρόμοιες αυταρχικές-ολοκληρωτικές απόψεις, δεν είναι προοδευτικά. Άρα τα πολιτικά μας σύνορα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον υπαρξιακό μας αντίπαλο, είναι απολύτως ευδιάκριτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: