17.6.21

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ηγούμενος Εφραίμ…


Δεν ανταποκρίνεται στην αγωγή…

Σε υψηλά επίπεδα, στους 39-40 βαθμούς, παραμένει ο πυρετός του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, ενώ ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή που του έχουν χορηγήσει. Από τις 4 Ιουνίου ο 64χρονος μοναχός δίνει μάχη... με το κορονοϊό, διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, για να κρατηθεί στη ζωή, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Εντοπίστηκε θετικός στις 21 Μαΐου και εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 του μήνα.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε από τους γιατρούς χωρίς επιτυχία προσπάθεια αποσωλήνωσής του, αφού ανέβασε διοξείδιο με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί ξανά. Μάλιστα, υπέστη και σηπτικό σοκ, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Ο ηγούμενος Εφραίμ πάσχει από σάκχαρο και καρδιολογικά προβλήματα και οι θεράποντες γιατροί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη διοίκηση του Αγίου Όρους. Σημειώνεται ότι ιατρική ομάδα που τον φροντίζει, είναι η ίδια που περιέθαλψε τους Ο, όταν και εκείνοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έπρεπε να νοσηλευθούν…

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: