12.6.21

Τι γίνεται με τους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ.;...

 Νέα περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστές υπηρεσιακούς ασυρμάτους της αστυνομίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της περίπτωσης ενοικίασης ενός τέτοιου εργαλείου από αστυνομικό σε ιδιώτη και από εκείνον σε διαρρήκτες.

Σύμφωνα με... ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα, το νέο περιστατικό αφορά στην εξαφάνιση έξι ψηφιακών φορητών πομποδεκτών από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, με υπόνοιες ότι κατέληξαν κι αυτοί σε χέρια κακοποιών, με την απουσία τους να αποκαλύπτεται μετά  από εσωτερικό έλεγχο.


Η όλη ιστορία ξεκινά από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κατά την αλλαγή διαχειριστή και κατά την παράδοση οπλισμού, χρημάτων και υλικών, καταγράφηκε η απουσία των έξι ασυρμάτων.

Ενημερώθηκε κατά τα ειωθότα, ο διοικητής του τμήματος, ωστόσο δεν έγινε καμία ενέργεια, ούτε τότε, ούτε και όταν έγινε αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. τον Ιανουάριο του 2021.

Η απώλεια των έξι ασυρμάτων δηλώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, Ιούνιο πλέον του 2021, όταν και «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας  πραγματοποίησαν έφοδο στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, το ποιος αφαίρεσε τα σημαντικά αστυνομικά εργαλεία, αλλά και το πότε αφαιρέθηκαν από μία έδρα της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελεί κεντρικό πυρήνα για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, με την ίδια την αστυνομία να δηλώνει απλά ότι η υπόθεση ερευνάται από υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπόθεση με αστυνομικό που νοίκιαζε έναντι αδράς αμοιβής (2.000 ευρώ τον μήνα), ασύρματο του συστήματος SEPURA, σε δύο διαρρήκτες, με μεσάζοντα έναν τρίτο ιδιώτη. Οι διαρρήκτες μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να παρακολουθούν τις συνομιλίες των αστυνομικών και να είναι ασφαλείς όταν έβγαιναν για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: