12.6.21

Την ενοχή των 4 για τον εμπρησμό της Μοριάς...

 

...πρότεινε ο εισαγγελέας...
Την ενοχή των τεσσάρων από τους έξι έφηβους πρόσφυγες, που κατηγορούνται ότι τον Σεπτέμβρη του 2020 έκαψαν το ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο πρότεινε ο εισαγγελέας για την κατηγορία του εμπρησμού, ενώ τους τους έκρινε αθώους για τη σύσταση της εγκληματικής συμμορίας.

Αυτή την ώρα... αγορεύουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Χθες απορρίφθηκαν και οι τρεις ενστάσεις τις οποίες υπέβαλαν οι δικηγόροι για τη μη καταλληλότητα του δικαστηρίου λόγω της ηλικίας των προσφύγων, για τη γλώσσα του δικογράφου που επιδόθηκε στα ελληνικά και για την απουσία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Πρόκειται για Αφγανό πρόσφυγα από αντίπαλη φυλή, που κατονόμασε τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους και την επόμενη μέρα της επιβαρυντικής για εκείνους κατάθεσης, πήρε άσυλο κι έφυγε για την Αθήνα.  Από τότε παραμένει άφαντος, καθώς δεν εμφανίστηκε ούτε στη δίκη των δύο άλλων ανήλικων προσφύγων, οι οποίοι καταδικάστηκαν τον Μάρτιο σε ποινή φυλάκισης.

Θυμίζουμε ότι η δίκη ξεκίνησε επεισοδιακά το πρωί της Παρασκευής, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους, διεθνείς παρατηρητές και δικηγόρο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να παρευρίσκονται στο ακροατήριο, με πρόσχημα την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: