5.5.21

Κυβερνητικό αλαλούμ με τα SMS...


Άλλα λέει η Πελώνη άλλα οι υπουργοί...

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων και η εν μέρει κατάργηση των sms για το λιανικό εμπόριο φαίνεται να είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν της συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας covid-19. Πάντως από κυβερνητικά χείλη οι... απόψεις για την κατάργηση του SMS είναι αντικρουόμενες.

Αρχικά σύσσωμο το υπουργείο Ανάπτυξης το πρωί δήλωνε ότι θα εισηγηθούν στους επιστήμονες την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για το click inside, λίγο αργότερα όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στο ζήτημα της επανέναρξης των φροντιστηρίων ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega είπε ότι αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει προτάσεις για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

«Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και Ξένων Γλωσσών», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συζήτηση, όπως είπε, θα γίνει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μπορεί να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα.

Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο Τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: