12.5.21

Οι τουρίστες έρχονται, το lockdown φεύγει...


Περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Το άνοιγμα του τουρισμού συμπαρασύρει μια σειρά από δραστηριότητες με άρση μέτρων παρά τα... επίμονα νούμερα εξάπλωσης της νόσου και την πίεση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η αρχή θα γίνει στις 14 Μαΐου, ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, με κατάργηση της αποστολής των sms (13033 και 13032), διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 12.30 το βράδυ και απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Παράλληλα, η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται ανεμπόδιστα χωρίς ραντεβού (click away, cklick inside)


Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων θα συναρτάται από τα τ.μ..

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ..
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β' 1441/10.04.21.
Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Στο μεταξύ: 

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι.
Στις 28 Μαΐου τα ανοιχτά θεάματα, ακροάματα.
Από τον Ιούνιο θα αρθούν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα για τις εκδηλώσεις, τα μπαρ, τις δεξιώσεις ενώ αναμένεται να επιτραπούν (έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους) γάμοι και βαφτίσια.
► Έως και το τέλος του μήνα το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στους χώρους εστίασης θα παραμείνει. Από 1η Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία το ευρωπαϊκό green pass για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει τεστ

Πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: