6.5.21

«Όχι» και απ' τη Μέρκελ...



...στην άρση πατεντών για τα εμβόλια...
Κόντρα στις ΗΠΑ αλλά και στη θετική υποδοχή της πρότασης Μπάιντεν απ΄την Ε.Ε. για άρση των πατεντών των εμβολίων κατά της Covid-19, είναι η πρώτη αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας παράγει το εμβόλιο των BioNTech / Pfizer, αλλά και το CureVac που αναμένει έγκριση.

 Το σχέδιο των ΗΠΑ... θα δημιουργούσε «σοβαρές επιπλοκές» στην παραγωγή εμβολίων, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σε email, μεταδίδει το Bloomberg.

Στον απόηχο της στάσης αυτής της Γερμανίδας καγκελαρίου, κινήθηκαν πάλι ανοδικά οι μετοχές των φαρμακευτικών που είχαν χάσει έδαφος μετά την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή της Moderna Inc. υποχωρούσε κατά 2,1% έναντι 12% απωλειών που κατέγραφε νωρίτερα. Αντίστοιχα, η μετοχή της CureVac σημείωνε πτώση 5,4% από 13% νωρίτερα.

Η είδηση αυτή για την αρνητική αντίδραση της Μέρκελ έρχεται σε αντίθεση και με σημερινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών.

«Είναι μία συζήτηση στην οποία είμαστε ανοικτοί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Χάικο Μάας, ο οποίος πρόσθεσε πως «είναι μία ερώτηση την οποία οφείλουμε να θέσουμε στον εαυτό μας γιατί έχει σχέση με το τέλος αυτής της πανδημίας» της Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: