18.5.21

Για ποιους δουλεύει αυτή η κυβέρνηση...


Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χθες, με τον πρόεδρό του, την πρότασή του για την απορρόφηση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης. Οι πολίτες μπορούν να δουν και να κρίνουν τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την... άλλη πλευρά όμως, καλό είναι να γνωρίζουν και τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε με άρθρο του στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ ο Δ. Παπαδημούλης, αυτή τη στιγμή, 14 κράτη - μέλη έχουν καταθέσει, στην Κομισιόν, Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δώσει το Σχέδιό της στη δημοσιότητα.

Αντί του Σχεδίου των περίπου 4.000 σελίδων που κατέθεσε, έχει δώσει για διαβούλευση ένα Σχέδιο 200 σελίδων. Πράγμα που, βεβαίως, γελοιοποιεί κάθε έννοια διαβούλευσης και εκθέτει τη χώρα στην Ευρώπη.

Αυτό είναι ένα στοιχείο της κατάστασης.

Ένα άλλο είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα κονδύλια για την κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση άλλωστε το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή: «δεν θα δώσουμε τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης σε ελεημοσύνες». Προφανώς. Θα τα δώσουν σε φιλικούς τους επιχειρηματίες. Αλλά δεν θέλουν να το πουν στα ίσια.

Την ώρα που άλλες χώρες εντάσσουν στα δικά τους σχέδια ανάκαμψης ανέγερση φοιτητικών εστιών, προγράμματα κοινωνικής στέγης, στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση δημόσιων υποδομών, περιβαλλοντικά έργα και ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, η Ελλάδα θα δώσει 13 δισ., μέσω τραπεζών, σε μεγάλους επιχειρηματίες, για να συμπράξουν σε μεγάλα έργα με το Δημόσιο.

Επιχορηγεί δηλαδή με ξένο χρήμα τους μεγαλοεργολάβους, αφήνοντας στην τύχη τους τις επιχειρήσεις που αποτελούν το 99% της οικονομίας.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να καταλάβουμε για ποιους δουλεύει αυτή η κυβέρνηση και πού έχει γραμμένους όλους τους υπόλοιπους. Σημασία έχει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι υπόλοιποι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: