11.5.21

Νέα ζόρια για Ερντογάν...


Μαφιόζος αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας...

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τα απανωτά οικονομικά σκάνδαλα, ο Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος στην Τουρκία έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα «πονοκέφαλο».

Ο λόγος για τον Σεντάτ Πεκιέρ, έναν «μαφιόζο» όπως τον αποκαλεί η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας, ο οποίος «αποκαλύπτει» σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας.

Χαρακτηριστική της έκτασης που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως τα... βίντεο του Σεντάτ Πεκιέρ τα οποία ξεπερνούν σε θεάσεις ακόμα και τα 2 εκατομμύρια views. Με τον Πεκιέρ, έχουν ασχοληθεί οι πολιτικοί αλλά και τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία τον παρουσιάζουν ως «μαφιόζο».

Στα βίντεό του ο Πεκιέρ εμφανίζεται να «αποκαλύπτει» σκάνδαλα, ντυμένος με... ενδυμασία μαφιόζου στέλνοντας συγκεκριμένα εξωλεκτικά μηνύματα με τις επιλογές του, όπως το βιβλίο του «Νονού» το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο Πεκιέρ στα βίντεό του μιλά για φορτία κοκαΐνης που ήταν να έρθουν στην Τουρκία, ενώ αποκαλύπτει εκβιασμό επιχειρηματιών από την τουρκική κυβέρνηση. Αναφέρει, χαρακτηριστικά, μια ιστορία με μια κοπέλα που είχε πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει το βιασμό της από βουλευτή της κυβέρνησης. Όπως λέει, στην συνέχεια εμφανίστηκε ένα ελικόπτερο για να την παραλάβει και την επόμενη ημέρα αυτή βρέθηκε νεκρή.  

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι «έσπασε ο υπόνομος κράτους, πολιτικής και ασφάλειας», ενώ όπως ο ίδιος ο Πικιέρ έχει αποκαλύψει, παλαιότερα υποστήριζε τον Ταγίπ Ερντογάν είχε φωτογραφηθεί μαζί του.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, πάντως, είχε ανακοινώσει ότι ο Πεκιέρ είχε εμπλακεί με διάφορες παράνομες ενέργειες, ενώ αργότερα είπε ότι αποσύρθηκε και γι’ αυτό σταμάτησαν οι έρευνες εναντίον του...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: