13.5.21

Φιάσκο...


Διάψευση Καλογρίτσα και από δεύτερο μάρτυρα, ξηλώνεται το αφήγημα της Ν.Δ....

Σε μεγάλο φιάσκο για την κυβερνητική πλειοψηφία εξελίσσεται η προανακριτική κατά του Νίκου Παππά, ενώ η Ν.Δ. ακόμη… περιμένει τον Χρήστο Καλογρίτσα να εμφανιστεί.

Σήμερα ενώπιον της... προανακριτικής κατέθεσε ο Αντώνης Λιανός, διευθυντής λογιστηρίου της CCC, ξεκαθαρίζοντας πως η λιβανέζικη εταιρεία δεν είχε καμία σχέση με την προσπάθεια του Χρ. Καλογρίτσα για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι δεν υπήρχε συμφωνία για χρηματοδότηση του Καλογρίτσα ώστε να δημιουργήσει κανάλι, αλλά τα χρήματα δόθηκαν ως υπερεργολαβία της εταιρείας Τοξότης για κατασκευαστικό έργο. Επισήμανε ακόμη ότι «εμείς τα δώσαμε να τα κάνει εκείνος ό,τι θέλει και για αποπληρώνει με βάση τη σύμβαση έργου».

Επιμένοντας πως δεν υπήρχε συμφωνία σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Λιανός φέρεται να ανέφερε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ελέγξουν πώς θα διαχειριζόταν ο Χρ. Καλογρίτσας τα 3 εκατομμύρια ευρώ. «Στην προκαταβολή δεν γνωρίζεις τι θα κάνει τα χρήματα ο εργολάβος. Τα δώρα δεν επιστρέφονται, τα δάνεια επιστρέφονται» φέρεται να υποστήριξε. 

Σημείωσε, τέλος, ότι η μεταφορά των χρημάτων ήταν εντός διεθνών πρακτικών, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Τόμπρα, διαμεσολαβητής μεταξύ Χούρι-Καλογρίτσα και πρώτος μάρτυρας στην προανακριτική, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Χρ. Καλογρίτσα.

Ο μάρτυρας φέρεται να υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά ε White House και συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν η πλειοψηφία θέλει απαντήσεις θα πρέπει να καλέσει τον Φουάντ Χούρι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: