15.5.21

Από την Ευρωβουλή στη φυλακή...



Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού θα περάσει το βράδυ του Σαββάτου ο Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού. Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, νωρίς το απόγευμα πέρασε το κατώφλι του Εφετείου προκειμένου να του επιδοθεί το φυλακιστήριο ένταλμα και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Εκεί θα... τον υποδεχθούν οι υπόλοιποι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες που δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους παρά τις διαφορές που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του.

Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Το καταδικασθέν πρωτοκλασάτο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης μεταφέρθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.


Ο Λαγός, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα ζητήσει -μέσω του δικηγόρου του- την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης. Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΕΜ θα συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξει στην απόφαση, καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού είναι αφενός φυλακή υποδίκων, ενώ επίσης το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, κάτι που δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για το πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος λόγω και της ρατσιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο αμετανόητος Λαγός, κατά την έξοδό του από το όχημα που τον μετέφερε στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».


Θυμίζουμε πως το δικαστήριο, στην ιστορική απόφαση που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή, επέβαλε στον ευρωβουλευτή τη μεγαλύτερη ποινή απ' όλους τους συγκατηγορουμένους του, 13 χρόνια και οκτώ μήνες.

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: