17.5.21

Περί υποκρισίας...



Εκδικάζεται την Πέμπτη η αγωγή του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ Γιώργου Παπαχρήστου.
 Και του ζητάει, υπενθυμίζουμε, ένα εκατομμύριο ευρώ! Για όσα έγραψε για το νοικιασμένο σπίτι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο. Ανοησίες έγραφε αλλά... η αγωγή δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Βρίσκει ευκαιρία σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ και γράφει, δικαίως, για «Υποκρισία:

«Η ανακοίνωση εκδόθηκε το Σάββατο, και μου εστάλη αυθημερόν. Η ανακοίνωση είναι του τομέα Εσωτερικών, του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ένα τεράστιο ζήτημα, αυτό της ελευθερίας του Τύπου και των ποικίλων διώξεων που υφίστανται οι λειτουργοί του από τους πολιτικούς, και μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής πολύ σημαντικά με τα οποία φυσικά και συμφωνώ απολύτως: "Οι επιλεκτικές επιθέσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασκούν τον έλεγχο σε αιρετούς αντιπροσώπους, μόνο ως επιθέσεις απέναντι στη δημοκρατία μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ και η εξόντωση όσων διαφοροποιούνται, δυστυχώς είναι πάγια τακτική (...) εξού και η πτώση της Ελλάδας στον δείκτη για την ελευθερία του Τύπου στον οποίο πλέον κατατάσσεται 24η στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ".

Τρελαίνομαι. Δεδομένου ότι την προσεχή Πέμπτη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή εις βάρος μου, του "Λεγάμενου", για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο, με την οποία απαιτεί να του καταβάλω ένα εκατομμύριο σε ευρώ, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, τρελαίνομαι. Διαβάζω καλύτερα. Μπα όχι, δεν αφορά την περίπτωσή μου. Η ανακοίνωση αφορά – και αυτή, όπως και το σχετικό δημοσίευμα της "Αυγής" – αγωγή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, κατά του ιστότοπου aftodioikisi.gr, με την οποία ο περιφερειάρχης Αττικής απαιτεί για επανόρθωση μισό εκατομμύριο ευρώ. Έτσι έχουμε, το εξής καταπληκτικό: το κόμμα του "Λεγάμενου" να χαρακτηρίζει "επιθέσεις απέναντι στη δημοκρατία" και "πάγια τακτική" τον "απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και την εξόντωση όσων διαφοροποιούνται" την αγωγή του μισού εκατομμυρίου του περιφερειάρχη, αλλά να θεωρεί απολύτως... φυσιολογικό, ηθικό, νόμιμο, και απολύτως συμβατό με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, την εξοντωτική, εξωφρενική και εκτός πάσης ηθικής και δεοντολογίας αγωγή του ενός εκατομμυρίου που υπέβαλε κατ’ εμού και κατά της εφημερίδας, ο πρόεδρός του».

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: