13.5.21

Γλυκά Νερά: Εικόνα που σοκάρει αντίκρισαν οι αστυνομικοί...


Το μωρό πεσμένο πάνω στην άτυχη μητέρα του να τη βαράει για να ξυπνήσει...

Τα στοιχεία απο πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν τον τελευταίο χρόνο στη βορειοανατολική Αττική με ιδιαίτερη βία συγκρίνουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. με τα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει απο το φρικτό έγκλημα στη «σοφίτα του μαρτυρίου» στα Γλυκά Νερά. 

Χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας των εισβολέων ληστών είναι, σύμφωνα με... πληροφορίες του protothema.gr, ότι όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί της Άμεσης Δρασης, αντίκρισαν την 20χρονη μητέρα να κείτεται, δεμένη πισθάγκωνα, νεκρη και πάνω της το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι, να κλαίει γοερά και να χτυπάει με τα χέρια τη μητέρα του να ξυπνήσει.

Οι αξιωματικοί των δυο ειδικών ομάδων του Ανθρωποκτονιών και του Διαρρηκτών, εκτιμούν οτι κάποιες απο αυτές έχουν διαπραχθεί απο τους τρεις φονιάδες της Καρολάιν και έτσι αντιμετωπίζουν την υποθεση ως κοινή, ταυτοποιώντας στοιχεία. Παράλληλα, έχουν σχηματίσει μια «κόκκινη λίστα» 100 υπόπτων, όλοι τους σκληροί ληστές - κακοποιοί, «εισαγόμενοι» αλλά και ελληνικής υπηκοότητας που έχουν αποφυλακιστεί και έχουν κυλήσει και πάλι στην παρανομία. 

Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για ίχνη DNA και αποτυπωμάτων θα τα χρησιμοποιήσουν για να εκμεταλλευτούν τα λάθη των εισβολέων, που φέρεται να έκαναν κατά τη μια και πλέον ώρα που αλώνιζαν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη. Μέχρι και τα ρούχα που φορούσαν τα δυο θύματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά για ανάλυση προκειμένου να αντλήσουν και απο εκεί στοιχεία.

Οι πρώτες εικόνες της φρίκης

Συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που έφθασαν πρώτοι στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μόλις ανέβηκαν πάνω στη σοφίτα, αντίκρισαν την κοπέλα μπρούμυτα, κατάλευκη με τα πόδια της να εμφανίζουν πτωματικές υποστάσεις. Δηλαδη, ήταν κάτασπρα με αποτέλεσμα να καταλάβουν οτι ήταν νεκρή. 

Το μωρό, ήταν το μισό πάνω της, ούρλιαζε και με τα χέρια του χτυπούσε τη μητέρα του για να ξυπνήσει. Ο σύζυγος, ήταν όπως χαρακτηριστικά λένε δεμένος σαν «λουκάνικο», χειροποδαρα, με μονωτική ταινία, κολλημένη στο λαιμό, το στόμα και τα μάτια. Σε κάποιες φάσεις εκτιμάται οτι πάθαινε υποξαιμία και έχανε προσωρινά τις αισθήσεις του και δεν θυμόταν. Αυτό, το κατέθεσε και στους αστυνομικούς...

Γιατί τη σκότωσαν;

Ένα απο τα ερωτήματα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι το εξής: Γιατί οι ληστές, απο τη στιγμή που εξουδετέρωσαν τον 32χρονο πιλότο φιμώνοντας και δένοντας τον χειροπόδαρα με το ίδιο σκοινί, ο ίδιος δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση τους υπέδειξε μάλιστα και απο την πρώτη στιγμή που ήταν τα λεφτά, έπνιξαν την 20χρονη σύζυγο του;

Δηλαδή γιατί εμφάνισαν τόσο ακραίο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων; Το ειδεχθές της πράξης, λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί, συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου.

Γιατί ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους; Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. 

Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού λενε εμφατικά. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Γιατί λοιπόν ενώ πήραν τα χρήματα, που πρόθυμα τους υπέδειξε ο πιλότος φορτώθηκαν μια ανθρωποκτονία; Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα...

Ίσως λένε οι αστυνομικοί οι δράστες να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έτσι δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σε κάποια φάση που ο 32χρονος πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του οι ληστές να πίστεψαν οτι και αυτός είχε πεθάνει...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: