28.5.21

Είναι… παλιοί οι «λογαριασμοί» Φίλη-Βενιζέλου...


Όσοι έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν τις αντιπαραθέσεις Φίλη-Βενιζέλου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αγαπάνε να… μισιούνται και να συγκρούονται. 

Μάλιστα, επειδή έχουν και οι... δύο ευρυμάθεια και ένα ιδιαίτερο ταμπεραμέντο, ορισμένες κόντρες τους έχουν αφήσει εποχή -όπως η περίφημη ανταλλαγή άρθρων με «μήλον της έριδος» την αριστοτελική έννοια της… «ετερογονίας των σκοπών», όταν ο Φίλης ήταν διευθυντής της «Αυγής» και ο Βενιζέλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν περίμενε κανείς ότι οι δύο πολιτικοί, που συμμετείχαν σε ημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τη δημόσια τηλεόραση, θα απέφευγαν τις μεταξύ τους κόντρες. Όλα ξεκίνησαν, λοιπόν, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε να επιρρίψει στον Φώτη Κουβέλη το «λουκέτο» της ΕΡΤ επί τρικομματικής, εξηγώντας ότι οι τρεις αρχηγοί είχαν καταλήξει σε «λειτουργική λύση» και τελικά τα τίναξε όλα στον αέρα ο τότε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 

«Δηλαδή φταίει ο Κουβέλης που έκλεισε η ΕΡΤ;», τον ρώτησε με εμφανώς παιγνιώδη διάθεση ο Φίλης, με αποτέλεσμα ο Βενιζέλος να τού υπενθυμίσει δικές του παλιότερες δηλώσεις, στις οποίες διατύπωνε κριτική για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την ΕΡΤ. 

Ο Φίλης, πάντως, δεν έκανε πίσω και υπενθύμισε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η «λειτουργική λύση» που είχε στο μυαλό του συνεπαγόταν 600 εργαζομένους ενώ η ΕΡΤ είχε σχεδόν 2.500 και κάλεσε τον συντονιστή, Παύλο Τσίμα (που είχε σπεύσει να επιβεβαιώσει ότι ο Βενιζέλος διαφωνούσε με το «λουκέτο») να… μην μπερδεύει το πλήγμα στη Δημοκρατία που σηματοδότησε το κλείσιμο της ΕΡΤ με την όποια κριτική μπορούσε να ασκήσει κανείς για τον τρόπο επαναλειτουργίας της...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: