12.5.21

Κούβελας: Διεστραμμένη προσέγγιση να εμβολιάσουμε τα παιδιά...


Λάθος θεωρεί τον εμβολιασμό των παιδιών ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. Η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ για τους εφήβους, βήμα που δεν... αποκλείεται να ακολουθήσει και η Ευρώπη. 

Ωστόσο, οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν καταλήξει σχετικά και υπάρχουν μάλιστα και διαφορετικές φωνές. Μία από αυτές είναι του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα. Μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ χαρακτήρισε την προσέγγιση για εμβολιασμό των παιδιών «διεστραμμένη».

«Εγώ πιστεύω ότι είναι πραγματικά διεστραμμένη προσέγγιση να θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά» υποστήριξε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας μιλώντας στη ΒΑΒΕΛ, σημειώνοντας ότι «τα παιδιά δεν κινδυνεύουν και πως τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν συμβάλουν στο τείχος ανοσίας, καθώς κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον ιό».

«Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος και πιστεύω ότι αν το κάνουν θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους» πρόσθεσε για τον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Κούβελας, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών που νόσησαν υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να κάνουν κάποια δόση του εμβολίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: