6.5.21

Ένα κρασί από το διάστημα...


Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα μπουκάλι...

Τα περίφημα κρασιά Πέτρους από το Μπορντό της Γαλλίας είναι από τα πιο ακριβά κρασιά του κόσμου. Ένα μπουκάλι μόνο κοστίζει ανάμεσα σε 4.000 και 6.000 ευρώ. Μπορεί εύκολα λοιπόν να φανταστεί κανείς πόσο μπορεί να... εκτοξευτεί η τιμή του όταν αυτό το μπουκάλι έχει περάσει 14 μήνες ωρίμανσης του στο διάστημα!

Ο Οίκος Κρίστις προχωρά στη δημοπρασία ενός Πέτρους, που το Νοέμβριο του 2019 έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πέρασε πάνω από έναν χρόνο σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ήταν τμήμα ενός πειράματος που μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οινοποιϊα και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν. Συνολικά στο πείραμα μετείχαν 12 μπουκάλια κρασί.

«Ο τυχερός αγοραστής δε θα πάρει μόνο ένα εκπληκτικό μπουκάλι Πέτρους που επί 14 μήνες βρισκόταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά θα πάρει και ένα επίγειο μπουκάλι. Θα είναι συναρπαστικό να τα συγκρίνει το ένα δίπλα στο άλλο. Και επίσης θα χρηματοδοτήσει μία φανταστική έρευνα για τη γεωργία», τόνισε ο Τιμ Τριπτρί, διευθυντής του διεθνούς τμήματος Οίνου του Οίκου Κρίστις.

Το επίμαχο Πέτρους αναμένεται να πωληθεί για 800.000 ευρώ. Οινολόγοι που δοκίμασαν κρασί που επέστρεψε από το διάστημα δήλωσαν ότι υπήρξε μία μικρή αλλαγή στη γεύση σε σχέση με αυτά που έμειναν στη γη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: