12.5.21

Η πανδημία είναι όντως ευκαιρία...


Ολόκληρη εκστρατεία εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, από μια άκρως πολιτική τοποθέτηση της οποίας ξεκόλλησαν τρεις λέξεις και τις περιφέρουν προσπαθώντας να ξεσηκώσουν ηθικό πανικό.

Χοντροκομμένος θόρυβος από τους συνήθεις φωνακλάδες στα κανάλια και τους κυβερνητικούς τραμπούκους στο Twitter, επειδή η... Αχτσιόγλου είπε ότι «η πανδημία είναι ευκαιρία».

Το τι είπε η Αχτσιόγλου μπορεί να το διαβάσει και να το κατανοήσει κάθε άνθρωπος με στοιχειώδες επίπεδο νοημοσύνης - αλλά στη Ν.Δ. δεν υπάρχουν τέτοιοι. Μια όμως και τους πείραξε το «η πανδημία είναι ευκαιρία», ας δούμε για ποιον είναι ευκαιρία η πανδημία.

Η πανδημία υπήρξε ευκαιρία για την κυβέρνηση, για να περάσει ο Πτωχευτικός Κώδικας, ο οποίος θα θερίσει ακαριαία τις περιουσίες όσων δεν θα αντέξουν την πίεση της κρίσης. Και αυτό δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη, πέρα από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της.

Η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία από την κυβέρνηση για να καταργηθεί το οκτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις και να παραδοθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ανεργία εκτινάσσεται και αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προσφέρει στους εργοδότες απλήρωτο δεκάωρο.

Η πανδημία είναι ευκαιρία να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και 30.000 παιδιά να μείνουν εκτός, ώστε μοναδική τους επιλογή να είναι τα κολλέγια. Και το κάνουν αυτό φέτος, που η εκπαιδευτική διαδικασία έχει τιναχτεί στον αέρα με τα τηλεμαθήματα και η αντοχή και το κουράγιο των παιδιών το ίδιο.

Να λοιπόν ποιοι αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία.

Αλλά η πανδημία είναι ευκαιρία και για τους πολίτες. Ευκαιρία να καταλάβουν ποιοι μας κυβερνάνε σήμερα, για ποιους δουλεύουν και πόσο βαθιά περιφρονούν την κοινωνία...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: