14.5.21

Επιτελικό κράτος εν κράτει...


Άντα Ψαρρά

Εμβρόντητοι έμειναν οι… ημεδαποί που παρακολουθούν το φόρουμ των Δελφών (στο Ζάππειο) ακούγοντας τον υπουργό και σύγχρονο «παιδαγωγό» κ. Γεραπετρίτη να λέει ότι επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έκανε τη μεγάλη τομή πετυχαίνοντας τον απόλυτο διαχωρισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη... διοίκηση. Χάρη στο επιτελικό κράτος χτυπήθηκε διαφθορά και πελατειακές σχέσεις […]», προσθέτοντας ότι η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας «θα είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες πολιτικές γενεές»!

Και επειδή μάλλον δεν διακρίνεται ο υπουργός Επικρατείας για το χιούμορ του, θεωρούμε ότι τη δήλωση αυτή την έκανε με όλη τη σοβαρότητα που διαπνέει έναν καθηγητή.

Ας θυμηθούμε όμως λίγο αυτήν τη «μεγάλη τομή»:

● Διορισμός στενού φίλου του Κ. Μητσοτάκη στη νεοσύστατη Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
● Κατάργηση με νόμο και στα μέτρα της Ν.Δ. του θεσμού του ΓΕΔΔ, αποπομπή μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κατάργηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, με παράλληλη ενοχοποίηση όσων διερεύνησαν τα μεγάλα σκάνδαλα που μετονομάστηκαν πλέον στο σύνολό τους σε πολιτικές σκευωρίες.
● Αλλαγές με βολικές υπουργικές αποφάσεις στις προϋποθέσεις για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών (ΑΣΕΠ, Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος, ΕΣΡ κ.λπ.).
● Αυθαίρετες μοριοδοτήσεις (Βορίδη) για την παράκαμψη σκοπέλων στην προαγωγή ημετέρων.
● Στρατός μετακλητών από συγγενείς, κομματάρχες, κουμπάρους, κολλητούς και υποψήφιους της Ν.Δ.
● Πλήρης περιφρόνηση στα αληθινά πτυχία και στα απαιτούμενα προσόντα στους διορισμούς διοικητών (νοσοκομείων, φυλακών κ.λπ.), επικεφαλής κρατικών υπηρεσιών, δημόσιων ΜΜΕ και οργάνων ελέγχου της δημόσιας διοίκησης. Χωρίς βιογραφικά και με μόνο «όπλο» την κομματική ιδιότητα.
● Απευθείας αναθέσεις (επί πανδημίας) σε όλες τις φιλικές των υπουργών και των γ. γραμματέων εταιρείες.

Οσο για τον ίδιο τον καθηγητή, η μεν σύζυγός του είναι νομικός σύμβουλος της ΡΑΕ που χορηγεί π.χ. τις άδειες για τα αιολικά πάρκα, ενώ ο πεθερός του είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που αναλαμβάνει πλήθος δημόσιων έργων, αξίας πολλών εκατ. ευρώ.

Πράγματι, με τέτοιες παρακαταθήκες οπλίζει και τη νέα γενιά η κυβέρνηση, με τον υπουργό Επικρατείας να θέλει να διαλαλήσει το έργο της και στα πέρατα του κόσμου. Κι όποιος θέλει από τους «κουτόφραγκους» ας μην το πιστέψει! Οσο για την κατρακύλα της χώρας στις θέσεις της διαφθοράς, ας όψονται οι ξένοι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: