12.5.21

«Κόλαση» σε Ισραήλ και Γάζα...


Νύχτα τρόμου με νεκρούς, βομβαρδισμούς και πάνω από 200 ρουκέτες...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

«Κόλαση» συνεχίζει να θυμίζει το σκηνικό του τρόμου που έχει στηθεί σε Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να κλιμακώνονται και στην μακάβρια λίστα να προστίθενται συνέχεια νέα θύματα από τους πυραύλους και τους βομβαρδισμούς.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που έχει την... εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ένοπλος βραχίονάς του εκτόξευσε πάνω από 200 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, σε αντίποινα για τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προκάλεσε την κατάρρευση δωδεκαώροφου κτιρίου.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως βρισκόταν στη διαδικασία εκτόξευσης «110 ρουκετών» εναντίον της μητρόπολης του Τελ Αβίβ και άλλων «100 ρουκετών» εναντίον της πόλης Μπερσέβα «σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον ακινήτων κατοικημένων από αμάχους».

Από την άλλη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η δεύτερη ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατιωτικός του βραχίονας εκτόξευσε εκατό ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. «Ως τις 05:00, καταφέραμε ισχυρό πλήγμα στον εχθρό (σ.σ.: στο Ισραήλ), εκτοξεύοντας 100 πυραύλους σε αντίποινα για πλήγματα σε κτίρια και αμάχους» στον θύλακα, ανέφερε η οργάνωση, δύο διοικητές της οποίας σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα.


Νέα πλήγματα κατά των Παλαιστινίων ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τα πλήγματα εναντίον θέσεων των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων. «Τις τελευταίες ώρες» ο ισραηλινός στρατός «έπληξε μεγάλο αριθμό σημαντικών στόχων των τρομοκρατών σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» και «αυτή τη στιγμή, τα πλήγματα συνεχίζονται», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γενικό επιτελείο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως «έφεραν σε πέρας σειρά επιδρομών, πλήττοντας σπίτια που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη» της Χαμάς. Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση έκανε γνωστό ότι το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας του παραθαλάσσιου θύλακα καταστράφηκε όταν υπέστη αλλεπάλληλα πλήγματα.


Σκηνικό τρόμου στην πόλη Λοντ, πέντε οι νεκροί στο Ισραήλ

Οι Παλαιστίνοι συνέχισαν τους βομβαρδισμούς όλη τη νύχτα. Σε πολλές πόλεις του Ισραήλ στήθηκε σκηνικό τρόμου. Στην πόλη Λοντ ενας άνδρας κι ένα κορίτσι σκοτώθηκαν καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα, η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε η αστυνομία.

Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άνδρας περίπου σαράντα ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν γονιός και κόρη. Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύουν από το βράδυ της Δευτέρας ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: