13.5.21

Το αφήγημα της Φώφης Γεννηματά...



...έχει και εσωκομματικές… κάλπες στο ΚΙΝΑΛ...
Την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής από τη βάση, στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ προτάσσει η Φώφη Γεννηματά, η οποία εκ νέου θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Με μια προσεκτική διατύπωση από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εμποτισμένη με... το πολιτικό επίδικο του επικείμενου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς στο εσωτερικό του κόμματός της και προς τους επίδοξους πράσινους «δελφίνους».

Προχωρά πολύ μακρύτερα από την επιβεβαίωση της διεκδίκησης από την ίδια και πάλι των σκήπτρων του ΚΙΝΑΛ. Δηλώνει παρούσα στη μάχη του συνεδρίου και ουσιαστικά διατυπώνει την άποψη ότι η πολιτική ατζέντα των υποψηφίων σχετικά με την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας και την προοπτική της παράταξης είναι το με το οποίο, όπως είπε θα κρίνει η κοινωνική βάση του ΚΙΝΑΛ και πρόσωπα και πολιτικές». Για τα διαδικαστικά και για το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου παραπέμπει σε αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που θα ληφθούν το Φθινόπωρο. «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής», είπε σε συνέντευξή της στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Με ηγετικό ύφος και ενίοτε με αινιγματικό στις διατυπώσεις, όπου θέλει να κρατήσει αποστάσεις, επιλέγει να ανοίξει για τα καλά τα πανιά προς τις εσωκομματικές εκλογές. Μένει να φανεί αν ανοίγει και ο ασκός του Αιόλο …

Ήδη, το Νοέμβριο του 2019, σε μια περίοδο έντονης εσωστρέφειας, η Φώφη Γεννηματά έριχνε το «γάντι» λέγοντας τότε «Όποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης, έχουμε Συνέδριο το 2021, θα είμαι εκεί και θα τον περιμένω».

Ο χρόνος για το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ έχει πλησιάσει και προσδιορίζεται μετά το Φθινόπωρο του 2021. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεν επιχειρεί να εξουδετερώσει απλώς την παραφιλολογία για την υποψηφιότητά της αλλά, να δώσει το πολιτικό στίγμα της και να ενισχύσει το ηγετικό της προφίλ.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Παναγιώτας Μπίτσικα, πατήστε ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: