17.5.21

Επιχείρηση «γοητείας» στον Καραμανλή από Μητσοτάκη...


Σε ό,τι αφορά την κύρωση των μνημονίων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζονται ότι έχουν «ξεγραμμένο» τον Αντώνη Σαμαρά -με την έννοια ότι ουδείς πιστεύει ότι μπορεί να τού αλλάξει άποψη. 

Αντιθέτως, αν δεν... υπάρξει γενικευμένη «ανταρσία» των «σαμαρικών», τότε στο Μαξίμου θα… καταπιούν, θέλοντας και μη, την διαφαινόμενη καταψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, επικαλούμενοι την ανεξαρτησία και την ελευθερία που έχει κάθε πρώην πρωθυπουργός. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τον έτερο πρώην πρωθυπουργό που ανέδειξε η ΝΔ, τον Κώστα Καραμανλή. 

Αντιθέτως, με αφορμή τις πληροφορίες πως ο κ. Καραμανλής θέλει να απόσχει της ψηφοφορίας -ακόμη και παραδίδοντας την έδρα του για να μην προκαλέσει πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη- ο πρωθυπουργός δεν έχει καταθέσει τα όπλα. Ο Neo πληροφορείται ότι τις επόμενες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει μία επαφή με τον Κώστα Καραμανλή, με διττό στόχο: 

αφενός, να ξεκαθαριστεί τί απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κατά πόσον ο πρώην πρωθυπουργός θέλει όντως να διαφοροποιηθεί. Αφετέρου, αν οι προθέσεις του είναι τέτοιες, να καταβάλει μία τελευταία προσπάθεια να τον μεταπείσει, ώστε να μην δοθεί η αίσθηση πως και οι δύο «πρώην» της ΝΔ διαφωνούν με τα μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: