7.5.21

Σύγχρονες προκλήσεις και πολιτικοί απατεώνες...


Όταν μια επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και κράτος πρέπει να προσαρμοστούν σε... αυτή τη νέα πραγματικότητα...». Αυτά έλεγε ο Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση. Αυτά υλοποιεί τώρα ως κυβέρνηση.

Είχε πει και άλλα τότε ο Μητσοτάκης: ότι «η φύση της εργασίας αλλάζει και πρέπει να το πάρουμε υπόψη μας» και όλες αυτές τις γενικόλογες ανοησίες που χρησιμοποιούν κάποιοι όταν θέλουν να βάλουν τον κόσμο να δουλεύει τζάμπα υπερωρίες.

Την άλλη μέρα, η Ν.Δ. τσακίστηκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, φωνάζοντας ότι σε καμία περίπτωση ο Μητσοτάκης δεν εννοούσε την κατάργηση του οκταώρου. Αποδεικνύεται ότι ακριβώς αυτό εννοούσε.

Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν για τις σύγχρονες προκλήσεις και τη φύση της εργασίας που αλλάζει. Το να ξεφορτώνεις μια αποθήκη 10 ώρες, εκεί που την ξεφόρτωνες 8, με τα ίδια χρήματα, δεν είναι σύγχρονη πρόκληση, είναι ρουσφέτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εργοδότες.

Και το να μπορούν οι τράπεζες να κρατάνε το προσωπικό πέραν του ωραρίου τους, νόμιμα και χωρίς τον κίνδυνο προστίμου, δεν είναι κάποια τεράστια αλλαγή που προκύπτει από την 4η βιομηχανική επανάσταση. Προκύπτει από το ότι η Ν.Δ. χρωστάει στις τράπεζες 300 εκατομμύρια και οι τράπεζες δεν της τα ζητάνε πίσω.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Η μάχη μόλις τώρα αρχίζει.

Και πρέπει να κερδηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, όπως έχουν κερδηθεί πολλές μάχες μέχρι τώρα. Γιατί αυτοί που βαφτίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία μεταρρυθμιστική πρόκληση είναι πολιτικοί απατεώνες.

Και δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς απατεώνες να μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα, παριστάνοντας ότι μας οδηγούν στο μέλλον...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: