17.5.21

Με το καλημέρα εκτεθειμένος ο Καλογρίτσας...


Διεκόπη προσωρινώς η κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν αισθάνεται καλά. Τον... εξετάζει ο Παύλος Πολάκης.

Ο βασικός μάρτυρας στον οποίο βασίστηκε η ΝΔ προκειμένου να στήσει την προανακριτική κατά του Νίκου Παππά, είχε αναβάλει δυο φορές την κατάθεσή του, επικαλούμενος παρενέργειες από το εμβόλιο και επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο εργολάβος που έχει υποστηρίξει ότι από την εταιρεία Χούρι πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τηλεοπτικό σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι με το καλημέρα εκτεθειμένος αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας Αττικής, ο γιός του Γιάννης  διέθετε ήδη από την 1η Ιουλίου 2016 εγγυητική επιστολή από την τράπεζα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.




Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έγινε στο τέλος Αυγούστου.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει επιβεβαιώνουν το φιάσκο της κυβέρνησης που στηριζόμενη στον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα έστησε την Προανακριτική Επιτροπή κατά του Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα ο πρώτος μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας έδωσε μια πολύ χαρακτηριστική απάντησε σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής. Ρώτησε ο πρόεδρος: « Τι εννοεί ο Καλογρίτσας όταν έλεγε ότι έχει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη;». Και απαντά ο Κυριάκος Τόμπρας: «τα αρχ@δι@ του Καράμπελα».

Ο σύνδεσμος μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας κατέθεσε ακόμα ότι ο ίδιος γνώρισε τον Καλογρίτσα στον Χούρι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την πρώτη χειραψία της ζωής τους την έκαναν με σύσταση δική του.

Παράλληλα κατέθεσε  το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι -Καλογρίτσα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό είναι 6 Μαΐου 2018, δηλαδή, δυο χρόνια μετά το τηλεοπτικό αποτυχημένο εγχείρημα του Καλογρίτσα. Έτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα ο οποίος συνυπογράφει το συμφωνητικό, ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι χρωστά τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον Χούρι.

Ο δεύτερος μάρτυρας που διέλυσε το αφήγημα ΝΔ – Καλογρίτσα, ήταν ο Αντώνης Λιανός, λογιστής της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC συμφερόντων Χούρι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία Καλογρίτσα-Χούρι για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς  τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: