8.5.21

Κηφισιά: Τα κλαδιά κινδυνεύουν να γίνουν «προσάναμμα»...... και ο Δήμαρχος της, Γιώργος Θωμάκος, αγρόν αγοράζει...
Το θέαμα διασχίζοντας τις οδούς Ρόδων και Καστρίου στην Εκάλη, αλλά και άλλους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή,  σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ισχύει η φράση «τοπική αυτοδιοίκηση» και το κυριότερο, αν λειτουργεί...

Σωροί από δεκάδες σπασμένα κλαδιά δέντρων που άφησε πίσω του ο χιονιάς του Φεβρουαρίου πάνω σε στο πεζοδρόμιο εδώ και μήνες, αφού παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δεν έχει κάνει τίποτε.

Μάλλον δεν έχει περάσει από το μυαλό του η σκέψη ότι δεν χρειάζεται παρά ένας ασυνείδητος οδηγός που θα πετάξει ένα αναμμένο τσιγάρο για να λαμπαδιάσουν άμεσα οι σωροί από τα δεκάδες σπασμένα κλαδιά.

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ρόδων στην Εκάλη
 

 Δεν έχει υπάρξει η μέριμνα να καθαριστούν οι δρόμοιΤα κλαδιά αποτελούν πρώτης τάξεως καύσιμη ύλη και θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς
 

Αυτά που αποτελούν ένα πρώτης τάξεως προσάναμμα για τις φωτιές του καλοκαιριού εδώ και μήνες, παρατημένα εκεί χωρίς ο Δήμαρχος να έχει πράξει το αυτονόητο. Να στείλει δηλαδή συνεργεία με φορτηγά για να μαζέψουν αυτό το προσάναμμα που συνιστά άμεσο κίνδυνο, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.

 
Πολλοί θυμήθηκαν ότι στον πρόσφατο χιονιά ο κύριος Θωμάκος κατάφερε να αποκλείσει σχεδόν την Κηφισιά τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού σε πολλές γειτονιές και δρόμους ακόμη και στο κέντρο της πόλης, εκχιονιστικά εμφανίστηκαν μετά την τρίτη μέρα της χιονόπτωσης.

Δεν έχει τέλος η εγκατάλειψη της οδού Ρόδων στην Εκάλη
 Τελικά ίσως δεν είχαν άδικο εκείνες τις ημέρες οι πολίτες της Κηφισιάς που αναπόλησαν τον προηγούμενο Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη.

Επί των ημερών του τα εκχιονιστικά δούλευαν μέρα-νύχτα για να είναι όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί, ενώ συνεργεία είχαν ρίξει αλάτι πριν την έλευση του χιονιά αλλά και καθημερινά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς οι δρόμοι της πόλης.

Δρόμοι σαν την οδό Σοφοκλέους που έχει μεταβληθεί σε ένα καθόλου ωραίο προσάναμμα χάρη στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής που δεν έχει κάνει τίποτε, εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: