17.5.21

Η Εύα (Καϊλή) βλάπτει σοβαρά τον Ανδρέα (Λοβέρδο)...



Με τον Μακρόν παρομοιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ!

Η μεγαλύτερη κριτική που δέχεται από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ότι, εφόσον κερδίσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, θέλει να... καταστήσει την Χαριλάου Τρικούπη συμπληρωματική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας!

Η Εύα Καϊλή, με συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα», ηθελημένα ή όχι, ενισχύει την κριτική αυτή. Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, άλλωστε, είναι η βασική ομιλήτρια, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο -και συντονιστή (παλαιότερα;) το «δεξί χέρι» του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη- στην εκδήλωση του υποψηφίου αρχηγού την προσεχή Δευτέρα, για την εξωτερική πολιτική.

Η Εύα Καϊλή, με τη συνέντευξή της, επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει μόνο πολύ καλές κουβέντες για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πολύ μακριά δηλαδή και από την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» της επίσημης Χαριλάου Τρικούπη.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, συνομιλώντας με τον Δημήτρη Δανίκα, έχει μόνο καλά λόγια για τον πρωθυπουργό, σε βαθμό τέτοιο που, ακόμα και καλόπιστος, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει πολιτικό φλερτ μαζί του! «Έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσει το Κέντρο. Άλλωστε έχει συμπεριλάβει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη δική του ομάδα. Οι προθέσεις του είναι να "ακουμπήσει" το Κέντρο. Αλλά το κέντρο βάρος της δικής του παράταξης παραμένει στον χώρο των Χριστιανοδημοκρατών», αναφέρει, ενώ σε ερώτηση για το πώς εκτιμά την κυβέρνηση του Κυριάκου, απαντά: «Υπάρχουν βέβαια θετικά. Εκτιμώ ότι έχει διαχειριστεί πολλές αβεβαιότητες και πολλές κρίσεις. Τόσο με την πανδημία όσο και με την Τουρκία. Εκτιμώ ότι το σύνολο έχει θετικό πρόσημο και μάλιστα στις Βρυξέλλες η Ελλάδα ακούγεται ως θετικό παράδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας...».


Η Εύα Καϊλή, μάλιστα, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική του κόμματός της, τοποθετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον χώρο του Μακρόν: «Στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως social liberal. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Περισσότερο ανήκει σε αυτόν τον χώρο», αναφέρει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο ίδιος έχει χτίσει μια πολύ καλή σχέση με τον Μακρόν. Το κόμμα του Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στην πτέρυγα "renew"». Και συμπληρώνει: «Αν ο ίδιος ο Κυριάκος μπορούσε να επιλέξει, θα κατέληγε στο κόμμα του Μακρόν». Για τέτοια... αντιπολίτευση μιλούμε! Για τέτοια διαφοροποίηση της σοσιαλδημοκρατίας από τη δεξιά!

Πόσο καλό τώρα κάνει η στήριξή της στον Ανδρέα Λοβέρδο; Εδώ ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που θα έχουμε καιρό να την κάνουμε...

Βασίλης Σκουρής (ieidiseis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: