13.5.21

Με το συμφέρον του παιδιού…


«Το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών, δεν πρέπει να κριθεί με μάχες εντυπώσεων και ισχύος. Δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν είναι ζήτημα αν κάποιος τάσσεται ‘με τις φεμινίστριες’ ή ‘με τους μπαμπάδες’, αλλά αν παραμένει αταλάντευτα με το... συμφέρον των παιδιών».

Αυτό υποστήριξε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, μητέρα τριών παιδιών η ίδια, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις του Οικογενειακού Δικαίου. 

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της επί της αρχής από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας, τονίζοντας ότι «για να είναι η λύση αποτελεσματική, θα επιτευχθεί μόνο αν εξυπηρετεί πρωτίστως το συμφέρον του τέκνου, το οποίο στην κάθε περίπτωση μπορεί να διαφέρει». 

Και ενώ υποστήριξε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα μπορούσε να είναι μία καλή ευκαιρία για εκσυγχρονισμό ορισμένων διατάξεων, κατέληξε ότι δυστυχώς, δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις νέες κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες που διαμορφώνονται στην άσκηση της γονικής μέριμνας με τον χωρισμό των γονέων. 

Έδειξε έτσι, εμμέσως και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της απέναντι στο νομοσχέδιο…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: