6.5.21

Η Σοφία Βούλτεψη και οι κορνίζες των Βρυξελλών...



Η πρόταση Μπάιντεν για άρση των πατεντών όσον αφορά τα εμβόλια κατά του κορονοϊού πρέπει να έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση, στελέχη της οποίας λοιδορούσαν όσους τολμούσαν να προτείνουν κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας.

Ο... ίδιος ο πρωθυπουργός, που σήμερα μέσω διαρροών υποστηρίζει λίγο-πολύ ότι ήταν δική του ιδέα- μέσα στη Βουλή είχε ειρωνευτεί τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα «λεφτόδεντρα» ανακάλυψε και τα «εμβολιόδεντρα».

«Πάλι καλά, κύριε Τσίπρα, που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Astrazeneca και η Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα και πυροτεχνήματα. Είτε δηλώνουν άγνοια για τα διεθνή δεδομένα είτε αφέλεια, είτε σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Κάποιοι, μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα», είχε πει.


Η «Αυγή» με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, θυμίζει και τα λεγόμενα της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία με το γνωστό ειρωνικό και προκλητικό ύφος της απαντώντας στον Νάσο Ηλιόπουλο, είχε αναρωτηθεί: «Τι να τις κάνει τις πατέντες η Ε.Ε.; Κορνίζα;» 


Η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Mega, αναρωτιόταν: «Τι να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις πατέντες από εταιρείες που βρίσκονται στην Ε.Ε.; Τι θα κάνει; Θα φτιάξει φαρμακευτική βιομηχανία η Ε.Ε.;» και στην παρατήρηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ότι αυτή ήταν ιδέα του πρωθυπουργού από το καλοκαίρι, απάντησε:

«Λέμε ότι θα πάρει από τις ίδιες εταιρείες που θα έφτιαχναν εμβόλια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί είναι γαλλικές, γερμανικές κ.λπ. Τι να την κάνει την παντέντα; Να την κάνει κορνίζα;»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπουργός Μετανάστευσης πέφτει σε λάθη μέσα στη λαχτάρα της να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές θέσεις. Απλώς σήμερα, και ενώ ακόμη και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δηλώνουν ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να συζητήσει άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, μένει να φανεί πότε θα κάνει μεταστροφή. Μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση που κάνει το ίδιο.

Α.Κ. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: