14.5.21

Γαλάζια ελευθερία και γαλάζια φούσκα...


Προφανώς το BBC δεν θεωρεί τον εαυτό του υποχρεωμένο να τηρεί τους κώδικες της λίστας Πέτσα.  

Έτσι, ο υπουργός Τουρισμού βρέθηκε... αντιμέτωπος με άβολες ερωτήσεις.  

Όπως για το γεγονός ότι οι επιδόσεις της χώρας είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στους εμβολιασμούς.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει απλώς ότι το BBC δεν θέλει να πετύχει η πολυδιαφημισμένη «επιχείρηση Ελευθερία» και για κάποιον λόγο εξυπηρετεί τα σκοτεινά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτήματα παραμένουν.

Γιατί το στοίχημα είναι να ανοίξει ο τουρισμός σωστά, με οφέλη για την οικονομία και με ελάχιστους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Και η εμπειρία από πέρσι έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να διασφαλίσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Αυτό που βλέπουμε φέτος είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εμβολιάσει τους κατοίκους των νησιών μετά το άνοιγμα του τουρισμού, και μάλιστα ενώ οι δομές πρωτοβάθμιας Υγείας σε περιοχές κρίσιμες για την έκβαση του προγράμματος στην πλειονότητά τους υπολειτουργούν ή δεν υπάρχουν καθόλου.

 Όσο ωραίο όνομα κι αν δώσεις σε όλο αυτό -και το επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» είναι σίγουρα ένα ωραίο όνομα-, ούτε πειστικός γίνεσαι ούτε αίσθημα ασφάλειας δημιουργείς. Διότι όλα αυτά όφειλες να τα έχεις σκεφτεί, να τα έχεις σχεδιάσει και να τα έχεις διαφημίσει νωρίτερα. Και σίγουρα μαζί με μια εντυπωσιακή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας που δεν φαίνεται να υπάρχει.

Όση προστασία και να διαθέτει από τα ελληνικά ΜΜΕ η κυβέρνηση, στο τέλος θα κριθεί από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και χωρίς προσλήψεις ούτε ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού υπάρχει ούτε γαλάζιες ελευθερίες. Μόνο γαλάζιες φούσκες...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: