13.5.21

Συγκάλυψη εγκλημάτων...



...και στοχοποίηση δημοσιογράφου από Γεωργιάδη?...
Ενοχλημένος από ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ύλβα Γιόχανσον, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, εμφανίστηκε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η... ερώτηση του Δημήτρη Αγγελίδη προς την Επίτροπο αφορούσε τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας για παράνομες επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα και είχε ως εξής: «Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων. Ακούω για τις ανησυχίες, ακούω για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Δεν φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να επεκταθούν σε αυτό. Αναρωτιόμουν πόσα χρόνια ακόμα, πόσες καταγγελίες ακόμα, πόσες εκθέσεις ακόμα θα χρειαστούν προτού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίσει να λάβει χειροπιαστά μέτρα, ίσως μία διαδικασία παράβασης ή άλλα μέτρα; Έχω επίσης μία ερώτηση για την εξέταση των επαναπροωθήσεων της Frontex. Στην έκθεσή της, η ομάδα εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου [της Frontex] δήλωσε ξεκάθαρα ότι η ελληνική ακτοφυλακή παρείχε αντικρουόμενες και αντιφατικές εξηγήσεις σε όλες τις πέντε ή έξι περιπτώσεις υπό εξέταση. Εντούτοις δεν μπόρεσε να καταλήξει περί οποιασδήποτε παρανομίας ή παραβίασης. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μία άσκηση Δημοσίων Σχέσεων, αν όχι μία συγκάλυψη. Είναι αυτό το όριο των δυνατοτήτων μας σε ό,τι αφορά τη λογοδοσία και την καταπολέμηση της ασυδοσίας;».


 
Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανάρτησε στο Twitter την ερώτηση του δημοσιογράφου, σε βίντεο που δεν περιέχει την απάντηση της Επιτρόπου, και φανερά ενοχλημένος σχολίασε: «Ένας Έλληνας δημοσιογράφος (της ⁦@EFSYNTAKTON⁩) στο ⁦@delphi_forum⁩ ρωτάει την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο γιατί δεν λαμβάνει μέτρα κατά της Ελλάδος για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και γιατί τελικά μας καλύπτει κλπ….τί να σχολιάσει κανείς;… ντροπή!».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Ανδρέα Κοσιάρη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: