11.5.21

Αντιδράσεις για τη φωτογράφιση Βαρβιτσιώτη στα αρχαία της Ακρόπολης...


Αίσθηση έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που κυκλοφορούν από χθες στο διαδίκτυο και δείχνουν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να συμμετέχει σε φωτογράφηση, ενώ έχει ανέβει πάνω σε αρχαία μάρμαρα της Ακρόπολης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την... Κυριακή στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, όπου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ε.Ε. 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες στο Twitter, όμως άλλες λήψεις που δημοσιεύθηκαν τον δείχνουν να έχει ανέβει πάνω σε σημείου όπου υπάρχουν αρχαία μάρμαρα του εμβληματικού μνημείου.

Το θέμα ανέδειξε εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ενώ, μετά τις αντιδράσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διέψευσε το περιστατικό και έκανε λόγο για fake news.

Σήμερα, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει συνέχεια με την τομεάρχη πολιτισμού να κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού και να θέτει ερωτήματα προς την Λίνα Μενδώνη.

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου: 

Περίτρανο δείγμα σεβασμού και πολιτισμού των «Αρίστων» απέναντι στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης απέφυγε την τσιμεντόστρωση και προτίμησε ένα αρχαιολογικό μέλος του αρχαιολογικού χώρου.

Η πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται πια ιδιοκτησία των «Αρίστων» της ΝΔ.

Ερώτημα προς την Υπουργό Πολιτισμού: Επιτρέπεται στον οποιοδήποτε πολίτη να φωτογραφίζεται πατώντας πάνω στα μάρμαρα ή θα επιβληθεί άμεσα πρόστιμο προς παραδειγματισμό στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών;

Το ερώτημα, αν και ρητορικό (γνωρίζουμε την απάντηση της κ. Μενδώνη), δεν θα μείνει αναπάντητο από τους πολίτες αυτής της χώρας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: