14.5.21

Με Τσακαλώτο, Σταθάκη στο πλευρό του...


...ο Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το «Ταμείο Aνάκαμψης»...

Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα παρουσιάζει τα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των «δυο κόσμων» που θα αντιπαρατεθούν την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Η παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αυτή τη φορά θα γίνει από τον κ. Τσίπρα και στο πλευρό του θα έχει τους επικεφαλής των... ομάδων εργασίας που συγκροτούν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος και Σταθάκης είναι οι δυο κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες που θα αναπτύξουν τις επιμέρους πτυχές του σχεδίου της Κουμουνδούρου.

Και η επιλογή αυτή δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Το ότι ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί μετά από πολλούς μήνες μαζί με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών είναι ένα καθαρό σήμα ότι οι δυο άνδρες έχουν αποφασίσει να παραμερίσουν κάθε παλιά διαμάχη που τους έφερνε σε αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κόμματος.

Η κίνηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό γιατί ο κ. Τσίπρας επιλέγει στο κορυφαίο ζήτημα πάνω στο οποίο θα αντιπαρατεθούν οι «δυο κόσμοι», ο παλιός και ο νέος, για τους οποίους μιλά με μεγάλη ένταση τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει ρόλο στρατηγού στον Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η πρόταση άλλωστε για το Ταμείο Ανάκαμψης και η διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων στην κοινωνία και τα μεσαία στρώματα είναι για το ΣΥΡΙΖΑ η μάχη που θα ορίσει τις διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ και θα κρίνει τη μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιδεολογική ηγεμονία.

Επικοινωνιακά θα είναι και μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι “πόνταραν τα λεφτά τους” στη ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την «καρατόμηση» του πρώην Υπουργού από τομεάρχη οικονομικών και τη μετάθεσή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ως υπεύθυνου οικονομικού κύκλου και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Το βέβαιο είναι ότι η κοινή παρουσία τους μπροστά στην κάμερα θα τραβήξει τα βλέμματα. Η αρχή άλλωστε είχε γίνει από την οδό Σταδίου όταν Τσίπρας και Τσακαλώτος μπήκα μπροστά στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το 8ωρο, έχοντας μάλιστα δίπλα τους και τους λεγόμενους ΠΑΣΟΚογενείς.

Δεν χρειάζεται Μνημόνιο

Η υπεράσπιση άλλωστε από τον κ. Τσίπρα κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε με επικεφαλής τον κ. Τσακαλώτο τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν γενναιόδωρη και σθεναρή.

Ο πρωην Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το μαξιλάρι και η αναδιάρθρωση του χρέους το 2018 είναι οι δυο σημαντικές συνθήκες που καθιστούν τη χώρα παρά την αύξηση του λόγου χρέους – ΑΕΠ εν μέσω πανδημίας αξιόπιστη στις αγορές. Και γι’ αυτό όπως είπε η χώρα δεν κινδυνεύει από νέο Μνημόνιο.

Με αυτά τα δεδομένα η παρουσίαση της Δευτέρας μπορεί να ερμηνευθεί και ως το σημείο επανεκκίνησης για το ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα πορεία προς την εξουσία με την ίδια την ηγεσία να δίνει ισχυρό σήμα συσπείρωσης στη βάση και στην κοινωνία ενόψει της εκλογικής μάχης που αργά ή γρήγορα θα έρθει...

libre.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: