16.5.21

Μπάφος κι άγιος ο Θεός...




ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
 
Χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη! Ομοιος ομοίω αεί... βελάζει, μοιάζει να χλευάζει την πολιτική σκηνή παραφρασμένο το σοφό ρητό, αφότου αποδόθηκαν, έστω και καθυστερημένα, τα εύσημα στον Εν Τούτω Νίκα Καρανίκα και μάλιστα διά στόματος Αδ-όνειδος. Τα... ύστερα του κόσμου, καταπώς επαναλάμβανε ο Πατριαρχέας στο δραματικό «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», καίτοι η όλη ατμόσφαιρα παραπέμπει εν προκειμένω σε κωμωδία. Φαίνεται πως η πρεμούρα των α(χ)ρίστων της Νου Δου να αντικαταστήσουν τους κουμουνδουριστές στο Μαξίμου, μεσούντος του γκαντέμικου εκείνου Ιουλίου, ήταν τόση, που δεν είχαν την υπομονή ν’ ανοίξουν τα πορτοπαράθυρα, ν’ αεριστεί κομμάτι ο χώρος, βρε αδερφέ!

Αναπνέουν έκτοτε τις αναθυμιάσεις που ’χαν παγιδευτεί στα δωμάτια απ’ τα τρίφυλλα που ’στριβε ο Καρανίκας, όταν δεν χάζευε εμβριθώς τη Μενεγάκη στο γυαλί, και φουμάριζαν ακατάπαυστα οι στρατιές των μετακλητών παρέα με τον Τσίπρα. Τη χειρότερη μαστούρα την προκαλούν τα ντουμάνια, διότι την ακούς τρελά και χωρίς συναίσθηση της κατάστασής σου κάνεις ανήκουστες χαζαμάρες, γεγονός που εξηγεί οπωσούν τα έργα και τις ημέρες του εθνοσωτήριου γκοβέρνου μας. Ξενέρωτοι με καθαρό τσερβέλο και πνευματική διαύγεια, κατήγγειλαν οι μετέπειτα αστέρες του επιτελικού κράτους την αρρωστημένη έξη των αντιπάλων τους να προωθήσουν παρ’ ημίν τη χρήση σκληρών ευφορικών, όπως η φαρμακευτική κάνναβη.


Συγκρατήστε τα τότε νηφάλια επιχειρήματα του ως άνω Αδ-όνειδος: «Ψάχνω εδώ και δυόμισι χρόνια να βρω τις επενδύσεις που προκρίνει η Αριστερά στην Ελλάδα. Η Fraport, η Cosco, τα αεροδρόμια είναι προφανώς του Σαμαρά. Η πρώτη επένδυση που διαφημίζει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος, πολύ ταιριαστό με την ιδεολογία και την εικόνα αυτής της κυβερνήσεως». Ο Βορίδης τα ’λεγε τσεκουράτα: «Το χασίσι είναι ναρκωτικό, η κάνναβη είναι ναρκωτικό. Είναι απαγορευμένη. Το ’χουμε ξεκαθαρίσει αυτό;». Γλαφυρότερος εκφραστής όλων υπήρξε ο νυν βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος: «Κύριε Καρανίκα, αν θέλετε να κάνετε μαστούρα, αν θέλετε να πάρετε μπάφο, σπίτι σας. Οχι στο Μαξίμου. Το Μαξίμου δεν ανήκει σε σας. Ανήκει στον ελληνικό λαό, στη χώρα μας, στην πατρίδα μου. Αν εσείς είστε άπατρις, σπίτι σας».

Ιεροψάλτης σωστός, απέδιδε ψηλά την πολιτική ευθύνη: «Κύριε Τσίπρα, σήμερα, τώρα, πρέπει να πετάξετε έξω με τις κλοτσιές τον κ. Καρανίκα. Εάν δεν το κάνετε, είστε κι εσείς όμοιος αυτού. Πολύ φοβάμαι ότι ο μπάφος βρίσκεται στην εξουσία. Ποτέ, σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν έχει ξαναγίνει να κοροϊδεύει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, το δεξί του χέρι, ο φίλος του, να κοροϊδεύει τους καρκινοπαθείς προτρέποντάς τους να αντικαταστήσουν τη χημειοθεραπεία με μπάφο, με χασίσι». Και κατέληγε με στόφα κορυφαίου τραγωδού: «Τέτοια προσβολή» (τρις).

Σήμερα, εμφανώς μαστούρης ο Μπουμπούκος, ασφαλώς όχι μόνο απ’ τα ντουμάνια, αλλάζει τροπάρι: «Λάθος κάναμε το 2018. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές της φαρμακευτικής κάνναβης στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Πρέπει να ντιλάριζε πρώτο πράμα ο Εν Τούτω Νίκα. Ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα μέσα από τις παραισθησιογόνες φλασιές του Αδ-όνειδος: «Πρέπει να παραδεχτώ με πολιτική γενναιότητα τη θετική συμβολή του κ. Καρανίκα που άνοιξε νέους δρόμους στην αγορά. Μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφορές και να ’χουμε συγκρουστεί στο παρελθόν, αλλά για να ’μαι απολύτως ειλικρινής τιμώ την προσπάθειά του». «Ναργιλέ μου παινεμένε» θα τραγουδά ο Λοβέρδος, ψηφίζοντας και με τα δυο χέρια τον σχετικό νόμο.

Δημήτρης Νανούρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: