6.5.21

Καταγγέλλει πιέσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...


...σε υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων...

Πιέσεις σε υποθέσεις που αφορούν την επιμέλεια ανήλικων παιδιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΔΕ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, δραστηριοποιούνται στο ίντερνετ ομάδες που έχουν «αποκλειστικό σκοπό να... επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο «ομάδες πίεσης» με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων. 

Στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές, καταρτίζοντας «μαύρες λίστες», καλούν σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή «ανοίγει πόλεμο μαζί τους», λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς. 

Παρεμφερής μέθοδος είναι και οι ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό και εκθέτουν το «προσωπικό τους δράμα» με αβάσιμες αιτιάσεις και συκοφαντίες. 

Η προσδοκία τους ότι με τον τρόπο αυτό θα πιέσουν το δικαστικό σύστημα ώστε να εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους, φανερώνει παιδαριώδη άγνοια του τρόπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: