14.5.21

Θα δουλεύουμε για να μας δουλεύουν ψιλό γαζί...


Πέτρος Κατσάκος

Δεν φτάνει που θα μας βάλουν να δουλεύουμε σαν τους είλωτες, μας δουλεύουν κι από πάνω. Δεν φτάνει, βλέπεις, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, θέλουν να κάνουν τώρα και καριέρα δουλεύοντας ψιλό γαζί τους εργαζόμενους. Γιατί μιλάμε για άγριο δούλεμα όταν παρουσιάζουν ως κίνηση εκσυγχρονισμού τη μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή. 

Μας δουλεύουν κανονικά όταν... μιλάνε για αποκοπή του μοναδικού ελεγκτικού μηχανισμού τής εργοδοτικής αυθαιρεσίας από πολιτικές σκοπιμότητες την ώρα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να απαλλαγούν από την πολιτική ευθύνη τής εργασιακής ζούγκλας που πάνε να δημιουργήσουν.

Θα γίνεται μακελειό στην αγορά εργασίας και οι καταγγελίες θα πέφτουν βροχή. Θα ρωτάς τον υπουργό Εργασίας αν γίνονται έλεγχοι από την Επιθεώρηση κι αυτός θα απαντά ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών γιατί σέβεται τους θεσμούς κ.λπ. κ.λπ. Και το δούλεμα θα πηγαίνει σύννεφο. 

Γιατί μπορεί κάποιοι να είναι ανεπάγγελτοι, αλλά στο δούλεμα έχουν γίνει επαγγελματίες. Ειδικά στο να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο και την πλήρη αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας σε απελευθέρωση του εργαζόμενου από αναχρονιστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Έτσι λοιπόν θα αποκτήσουμε ακόμα μια Ανεξάρτητη Αρχή στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκοπεύει να μετακυλήσει όλη την πολιτική ευθύνη για τον έλεγχο όσων έπονται του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. 

Με λίγα λόγια, θα ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου για το ωράριο, τις υπερωρίες, τα ρεπό, τη σύμβαση και την αποζημίωσή σου από την κυβέρνηση κι αυτοί θα σου δείχνουν πλέον την Ανεξάρτητη Αρχή, ανεξαρτήτως αν και εκεί θα έχουν τοποθετήσει κάποιους δικούς τους ανθρώπους να παριστάνουν τους ανεξάρτητους ελεγκτές. Και το δούλεμα θα πηγαίνει σύννεφο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: