16.4.21

To Brexit προκαλεί «αιμορραγία»...



...στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου...

 Τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρίες στο Λονδίνο μεταφέρουν κεφάλαια σε χώρες της ΕΕ προκειμένου να αποφύγουν τα προβλήματα που προκαλούνται από το Brexit.

Mελέτη (New Financial) που... είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας περιγράφει με μελανά χρώματα την «αιμορραγία» κεφαλαίων που παρατηρείται ενώ οι προβλέψεις για το τι πρόκειται να ακολουθήσει δεν είναι ευοίωνες.

Τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν κάνει «φτερά» προέρχονται από τις τράπεζες που έχουν μεταφέρει περίπου 900 δισεκατομμύρια £ περιουσιακών στοιχείων από το Ηνωμένο Βασίλειο - (περίπου το 10 τοις εκατό του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου).


Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν μεταφέρει περίπου 100 δισ. £, σύμφωνα με την μελέτη.

Εκτός των τεράστιων ποσών που έχουν μεταφερθεί εκτός ΗΒ άλλη μια πληγή είναι η ανεργία. Περίπου 7.400 θέσεις εργασίας έχουν μετακινηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο ή δημιουργήθηκαν σε οικονομικούς πόλους εντός της ΕΕ, σύμφωνα με την ανάλυση της New Financial.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα δεν είναι οι θέσεις εργασίας που χάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά οι νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν στην ΕΕ» σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης εξηγώντας πως «αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά δεν θα χάνονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: